Dvojitý německý agent se zřejmě k nejcitlivějším materiálům o aféře NSA nedostal

Německý dvojitý agent se zřejmě k nejcitlivějším informacím o vyšetřování americké tajné služby NSA nedostal. Na stanici Deutschlandfunk to řekl předseda vyšetřovacího výboru Patrick Sensburg.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Předseda výboru vyšetřujícího aktivity americké NSA v Německu Patrick Sensburg

Předseda výboru vyšetřujícího aktivity americké NSA v Německu Patrick Sensburg | Zdroj: Reuters

Spolupracovník německé zpravodajské služby BND je podezřelý, že vyzvídal pro Američany tajná data z jednání výboru, který se zabývá činností americké tajné služby v Německu. Ve středu ho kvůli tomu zatkla policie.

„Mohu říct, že v současné době nemám poznatky o tom, že by se podařilo vynést dokumenty samotného vyšetřovacího výboru. Mělo by se jednat pouze o dokumenty, které měl výbor dostat od vládních organizací a úřadů. Naše interní materiály, doufáme, jsou v bezpečí a nedostanou se ven – a ty jsou, myslím, zajímavější než to, co mají k dispozici ostatní úřady,“ uvedl předseda vyšetřovacího výboru.

Martin Karlík, kov Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme