Hamás vyslal nad izraelské území bezpilotní letadla, jedno armáda sestřelila

Izraelská armáda sestřelila palestinský bezpilotní letoun. Sledovala ho údajně už od samotného startu v pásmu Gazy a ukončila jeho misi nad mořem u města Ašdod. Bezpilotní stroj nezpůsobil žádné škody, vojáci ale přesto zkoumají, jestli nenesl výbušniny.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Izraelské letectvo pokračovalo v náletech na palestinské město Rafáh

Izraelské letectvo pokračovalo v náletech na palestinské město Rafáh | Zdroj: Reuters

Hamás tvrdí, že dnes vyslal nad izraelské území hned tří bezpilotní letadla. Jedno z nich údajně doletělo až nad areál ministerstva obrany v Tel Avivu.

Podle vojenského křídla Hamásu sestrojili jeho inženýři tři různé typy bezpilotních strojů - jeden pro výzvědné účely, jeden pro útoky raketami a jeden jako sebezničující letoun naplněný výbušninami.

I dnes dopadaly na jih Izraele rakety z Gazy a ne všechny se protiraketovému štítu podařilo zneškodnit. Také izraelské letectvo pokračuje v ostřelování palestinského území.

Štěpán Macháček Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme