Český rozhlas bude spolupracovat s FAČR, zmapuje ligu i reprezentaci

Až do roku 2016 se stal Český rozhlas oficiálním partnerem českého fotbalu. Vzájemnou spolupráci dnes povrdili za obě strany generální ředitel Českého rozhlasu Peter Duhan a předseda FAČR Miroslav Pelta.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Miroslav Pelta (vlevo) a generální ředitel ČRo Peter Duhan při podpisu vzájemné spolupráce

Miroslav Pelta (vlevo) a generální ředitel ČRo Peter Duhan při podpisu vzájemné spolupráce | Foto: Michal Jurman

„Když jsem spolupráci podepisoval, vzpomněl jsem si na své mládí, na poslech pořadů S mikrofonem za hokejem a S mikrofonem za fotbalem. To k vysílání ČRo patří a jsem hluboce přesvědčen, že opět bude fungovat skvělá relace S mikrofonem za fotbalem,“ prozradil generální ředitel ČRo Peter Duhan.

Tradiční pořad není cizí ani Miroslavu Peltovi. „Má svou kvalitu. Všichni se vyvíjíme, takže vzájemně teď budeme chtít zkvalitnit fotbal na hřišti i zpravodajství. Myslím, že víme, co chceme,“ plánuje předseda FAČR.

Přehrát

00:00 / 00:00

O nové spolupráci mezi FAČR a Českým rozhlasem informuje reportér ČRo Michal Jurman

Český rozhlas se chystá co nejpečlivěji mapovat dění kolem fotbalové reprezentace, která už 9. září vstoupí duelem proti Nizozemsku do kvalifikace mistrovství Evropy 2016.

Právě až do této doby, včetně závěrečného šampionátu, je zatím nastavena nová spolupráce. Týkat se bude samozřejmě i domácí Synot ligy.

„Musíme vyřešit kalendář tak, aby byl větší počet utkání v jeden časový úsek, přejí si to i diváci. Myslím si, že cesta, kterou se společně vydáváme, je správná,“ naráží Miroslav Pelta na dlouhodobý problém domácí soutěže u fanoušků.

Termínové listiny se už letos dočkají podstatné změny. Po dlouhých 15 letech totiž nenajdete v Synot lize pondělní termín dohrávek. O čtyři místa v evropských pohárech se tak bude bojovat pouze od pátku do neděle.

Michal Jurman, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme