K zápasům Evropské ligy odcestují fotbalisté Plzně a Liberce společně

Viktoria Plzeň nastoupí ve čtvrtek k úvodnímu utkání 3. předkola Evropské ligy na hřišti rumunské Ploješti. Ve stejný den a ve stejné fázi soutěže změří liberecký Slovan síly s dalším rumunským týmem FC Astra. I proto se oba kluby domluvily na společné cestě.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Liberecký útočník Dzon Delarge se raduje z gólu v utkání 2. předkola Evropské ligy

Liberecký útočník Dzon Delarge se raduje z gólu v utkání 2. předkola Evropské ligy | Zdroj: ČTK

„Oba celky pojí nadstandardní vztahy, vylosování soutěže po stránce geografické i časové k tomuto řešení vybízelo. Nezanedbatelným plusem je samozřejmě společné sdílení nákladů,“ uvedl tiskový mluvčí Viktorie Pavel Pillár.

Z pražské Ruzyně odletí oba týmy do Bukurešti ve středu odpoledne. Po přistání se rozdělí a autobusem se rozjedou do dějiště svých zápasů.

„Společně se opět potkáme v pátek ráno při odletu. Pevně věříme, že zpáteční cesta bude díky výsledkům obou týmů probíhat v dobré náladě,“ dodal Pillár.

„Věříme, že se nám i Plzni podaří uspět. Bylo by skvělé zpět do ČR na jedné palubě přivést body do českého koeficientu,“ prozradil své přání tiskový mluvčí Slovanu Liberec Lukáš Váňa.

Trenér plzeňského týmu Dušan Uhrin mladší se bude muset obejít bez pravého obránce nebo záložníka Františka Rajtorala. Jinak bude kádr kompletní včetně uzdravených Jana Chramosty a Mariána Čišovského.

„Na úterním tréninku si Rajtoral přivodil svalové zranění. Jeho rozsah určí až vyšetření v následujících dnech. V každém případě ke čtvrtečnímu utkání s týmem neodcestuje,“ vysvětlil jeho absenci Pavel Pillár.

Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme