Pirátskou stranu povede místo Bartoše Lukáš Černohorský

Česká pirátská strana má nového předsedu. Stal se jím šéf její moravskoslezské organizace Lukáš Černohorský. Ve funkci vystřídá Ivana Bartoše, který post neobhajoval.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kandidáti na předsedu  diskutují s účastníky celostátního fóra České pirátské strany

Kandidáti na předsedu diskutují s účastníky celostátního fóra České pirátské strany | Zdroj: ČTK

Černohorský v hlasování porazil bývalého člena představenstva strany Iva Vašíčka a pražského volebního lídra Jakuba Michálka.

Ivan Bartoš skončil v čele Pirátů v červnu. Už po květnových volbách do Evropského parlamentu naznačoval, že dá svou funkci pravděpodobně k dispozici.

Česká pirátská strana měla v eurovolbách nejlepší výsledek ze všech evropských pirátských stran. Křeslo v Evropském parlamentu jí uniklo jen těsně - 4,8 procenta hlasů při pětiprocentní hranici nestačilo.

Následně Piráti, stejně jako Zelení, podali na pětiprocentní hranici stížnost k Nejvyššímu správnímu soudu a ten jim dal koncem června za pravdu. Ústavním soudcům navrhne, aby hranici v případě evropských voleb zrušil. Novelu zákona v tomto smyslu už připravila senátorka a bývalá ústavní soudkyně Eliška Wagnerová.

mta, Petra Hosenseidlová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme