V Čáslavicích na Třebíčsku vypsali odměnu za informace o navrtaném teplovodu

Až 25 000 korun může získat člověk, který pomůže objasnit navrtaný teplovod v Čáslavicích na Třebíčsku. Odměnu vypsalo tamní zemědělské družstvo jako budoucí provozovatel. Do potrubí neznámý záškodník navrtal 70 děr a způsobil milionové škody.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

V čáslavickém teplovodu je 70 děr

V čáslavickém teplovodu je 70 děr | Foto: Michal Malý | Zdroj: Český rozhlas

„To normálního člověka nemůže napadnout, to přeci musí být úplnej magor,“ nebere si servítky Vladislav Bulička, podle kterého za poškozením teplovodu stojí osobní msta.

Kriminalisté zatím nikoho neobvinili. Vyslýchají obyvatele obce, kteří jsou na budoucí teplovod připojeni i ty, kteří připojeni nebudou. Procházejí smlouvy a zaměřují se i na firmy.

Přehrát

00:00 / 00:00

Navrtaný teplovod v Čáslavicích sleduje reportér ČRo Michal Malý

„Mohl to bý někdo, kdo firmě Agrikom, která teplovod vyráběla, záviděl práci, nebo jim chtěl zničit jejich práci. Mohl to být někdo, kdo nějakým způsobem našemu družstvu nepřeje,“ myslí si starosta Čáslavic za KSČM Vladimír Bartes.

Náprava může vyjít až na 2 miliony korun. Budoucím provozovatelem teplovodu je zemědělské družstvo a předseda Ladislav Trojan se teď rozhodl, že za informace vedoucí k dopadení viníka vyplatí 25 000 korun jako odměnu.

„Určitě bych apeloval na kohokoli tady z vesnice Čáslavice, aby reagoval, pokud něco ví,“ vyzývá předseda družstva.

Když dělníci potrubí znovu odkryli, napočítali na něm celkem 70 děr.

Michal Malý, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme