Po několika bouřlivých dnech čeká Česko slunečný víkend, pak se opět zatáhne

Déšť, silné bouřky, krupobití a hladiny řek, které stoupaly ze svých koryt. Tak vypadaly minulé dny v Česku. V dalších dnech nic podobného zatím nehrozí. Přijde naopak slunečný víkend a teploty se místy budou šplhat i k tropickým hodnotám.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Horko, vedro, teplotní rekord, koupání, bazén

Horko, vedro, teplotní rekord, koupání, bazén | Foto: Filip Jandourek

„Víkend budeme mít opět letní až tropický. Teploty by měly být většinou od 27 do 31 stupňů Celsia a jen v odpoledních hodinách by se mohly při zvětšené oblačnosti vyskytnout nějaké přeháňky a bouřky,“ informuje meteorolog Štefan Handžák.

Hladiny řek se už vrátily do koryt, velká voda teď nikde nehrozí. Srážky se v minulých dnech pohybovaly od 40 do 100 milimetrů. Podle Štefana Handžáka je teď v tomto směru v Česku klid.

„Už včera večer se povodňové stupně nevyskytovaly, v tuto chvíli se už nikde na našem území nevyskytuje žádný stupeň povodňové aktivity,“ potvrzuje.

Zároveň upozorňuje, že po slunečném víkendu budeme opět potřebovat deštníky. „Vyhlídka na příští týden vypadá, že by většinou mohlo být oblačné počasí, místy déšť, přeháňky nebo bouřky, ojediněle mohou být i silnější,“ říká Handžák.

„Jen přechodně bude polojasno, teploty v noci 18 až 13 stupňů, nejvyšší denní 23 až 28, na Moravě a ve Slezsku zpočátku ještě i 30 stupňů Celsia,“ dodává.

Daniela Pavlíčková, kap Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme