Prohrávat neumíme ani na tréninku, říká kouč hokejové osmnáctky Petr

Hokejová mládež dělá v poslední době příznivcům radost. Stříbrný úspěch na posledním světovém šampionátu osmnáctiletých dává tušit, že by přeci jen český hokej mohl mít na kom stavět. Dokázal to i Memoriál Ivana Hlinky v Břeclavi, kde Češi bez jediného zaváhání prošli až do finále, kde Kanadě podlehli 2:6.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Reprezentační osmnáctku vede na Memoriálu Ivana Hlinky trenér Jakub Petr

Reprezentační osmnáctku vede na Memoriálu Ivana Hlinky trenér Jakub Petr | Foto: Pavel Petr | Zdroj: Český rozhlas

„Vloni to byla sezona, na kterou se nezapomíná s třešničkou na dortu v podobě stříbra na MS. Ve všech z nás nechala zážitek na celý život,“ vzpomíná trenér reprezentace do 18 let Jakub Petr.

S hráči, kteří přešli do starších výběrů, se mu neloučilo lehce. „Naše cesty se ještě zkříží. Ať už v jednom týmu, nebo jako soupeři. Samozřejmě kluky sleduji. Voláme si, potkáváme se a přeju jim jen to nejlepší,“ říká trenér, který vede i extraligovou juniorku Vítkovic.

Přehrát

00:00 / 00:00

S Jakubem Petrem mluvil reportér ČRo Pavel Petr

„Letošní draft potvrdil a ukázal cestu nejen pro ně, ale i pro další mladé hráče. Přes reprezentaci a naší filozofii vede úspěšná cesta,“ myslí si kouč vicemistrů světa do 18 let.

I v současném výběru do 18 let má hned několik hokejistů, kteří stříbrné medaile vybojovali. Jejich zkušenosti se v cestě za dalšími případnými úspěchy budou hodit. Pomohou i poznatky realizačního týmu v čele s manažerem Milanem Hniličkou a asistentem Petrem Svobodou.

„Všichni chceme vyhrávat. Tenhle realizační tým strašně nerad prohrává, neumíme prohrávat ani při našich hrát. Věříme nastoupené cestě v klubu, v rámci akademií, i naší filozofii. Když uděláme maximum, výsledky se dostaví,“ věří progresivní juniorský trenér.

Ne vždy to ale musí být vítězné zápasy. I porážky k hokeji patří. Také na ně tým musí být připraven. „Ne vždy to může vyjít. Kluci mají našlápnuto k budoucí kariéře. Prací mládežnického trenéra je, aby hráli v seniorských týmech nebo byli draftování v prvních kolech,“ ví Jakub Petr.

Memoriál Ivana Hlinky | Foto: Jakub Ptáček

S mladými hokejisty to ale nebývá jednoduché. „Kategorie do 18 let je ošemetná. Je tam herní i mentální vývoj. Kluci vyspívají a s tím do toho musíme jít, jako každou sezonu.“

V Břeclavi hokejisty podpořilo i skvělé publikum. „Už vloni, když jsme se dostali do semifinále, byla návštěva výborná, letos byla výtečná už v prvním zápase s USA. Děkujeme,“ vzkazuje fanouškům trenér hokejové osmnáctky Jakub Petr.

Pavel Petr, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme