Číňanky získaly v chůzi žen na dvacet kilometrů kompletní sadu medailí. Drahotová skončila 19.

Noční chodecký závod žen na dvacet kilometrů na mistrovství světa v Dauhá se stal záležitostí Číňanek, které si rozdělily všechny medaile. Tu nejcennější vybojovala na světovém šampionátu už potřetí světová rekordmanka a olympijská vítězka Liou Chung v čase 1:32:53. Jediná česká zástupkyně Anežka Drahotová obsadila 19. místo s více než pětiminutovou ztrátou.

Dauhá Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Chodkyně bojovaly na atletickém mistrovství světa v Kataru s velkým vedrem

Chodkyně bojovaly na atletickém mistrovství světa v Kataru s velkým vedrem | Foto: KAI PFAFFENBACH | Zdroj: Reuters

Závod začal kvůli tropickému vedru až minutu před půlnocí místního času, přesto teploměr ukazoval přes třicet stupňů. Na start se postavilo 45 závodnic a polovina z nich se až do devátého kilometrového okruhu držela pohromadě ve vedoucí skupině.

Fraserová-Pryceová a Taylor mají čtvrté zlato. Americká smíšená štafeta zaběhla světový rekord

Číst článek

V ní byla i Drahotová, ale na zrychlení, o které se postarala čtveřice Číňanek, nestačila. „Měla jsem opravdu velkou formu, cítila jsem, že na to mám. Z počasí jsem měla před startem velký respekt a věřila jsem, že se s tím poperu. Ale od začátku jsem se necítila dobře,“ řekla Radiožurnálu Anežka Drahotová.

S Číňankami udržely krok jen Brazilka Erica De Senaová a Sandra Arenasová z Kolumbie, i když jen za cenu napomínání za nečistý styl. Závěr byl stejně jako sobotní padesátka v čínské režii.

Obhájkyně zlata Jang Ťia-jü byla sice kilometr před cílem diskvalifikována, ale zbývající trio suverénně obsadilo celé stupně vítězů. Mistryně Evropy Španělka María Pérezová skončila jako nejlepší Evropanka na osmém místě. Drahotová došla hodně vyčerpaná více než pět minut za Číňankami.

„Nepřemýšlela jsem o odstoupení, mistrovství světa se prostě nevzdává. Bylo to opravdu těžké, velké dusno, vlhko, vyhřátý asfalt. Ta kombinace je pekelná,“ dodala česká reprezentantka.

Mistrovství světa v atletice v Dauhá:
Ženy:
Chůze na 20 km: 1. Liou Chung 1:32:53, 2. Čchie-jang Šen-ťie 1:33:10, 3. Jjang liou-ťing (všechny Čína) 1:33:17, 4. De Seanová (Braz.) 1:33:36, 5. Arenasová (Kol.) 1:34:16, 6. Okadaová 1:34:36, 7. Fudžiová (obě Jap.) 1:34:50, 8. Pérezová (Šp.) 1:35:43,...19. Drahotová (ČR) 1:38:29.

jam, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme