České tenistky čeká ve Fed Cupu tým USA

Nejvýše nasazený tým soutěže - Spojené státy. Tak dopadl dnešní los ve španělském Maspalomas, který rozhodoval o tom, s kým se utkají české tenistky se v prvním kole příštího ročníku Světové skupiny Fed Cupu. Hrát se bude od 26. do 27. dubna v zámoří.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dája Bedáňová

Dája Bedáňová | Foto: Wimbledon

Kapitánka českého družstva Petra Píchalová Radiožurnálu potvrdila, že to české kráčky nebudou mít snadné. "Je to ten nejtěžší soupeř, kterého jsme mohly dostat, navíc hrajeme venku. Předpokládám, že Američanky zvolí tvrdý povrch, tím pádem asi nastoupí i v nejsilnější sestavě." Naději však přesto neztrácí. "Doufám, že když budou holky zdravé, tak předvedou ten nejlepší výkon. Nemají co ztratit. Je to sport, tak se může stát cokoliv"

Češky letos v prvním kole prohrály v Chorvatsku 2:3 a mezi elitou se zachránily výhrou v baráži nad Kanadou 5:0. Američanky potkal podobný osud. Nečekaně v prvním kole prohrály s Rakouskem 2:3, ale v zápase o udržení zdolaly bez ztráty bodu Izrael.

Od existence samostatného státu se Češky střetly s Američankami jen jednou. V roce 1994 prohrály ve Frankfurtu v prvním kole hladce 0:3. Píchalová pod svým dívčím jménem Langrová tehdy v úvodní dvouhře podlehla Mary Joe Fernandezové 2:6, 4:6.

Rozlosování Světové skupiny, Fed Cup 2003 (26. a 27. dubna):

USA - Česko, Švédsko - Itálie, Belgie - Rakousko, Německo - Slovensko, Argentina - Slovinsko, Chorvatsko - Rusko, Španělsko - Austrálie, Kolumbie - Francie.

Jana Niklová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme