‚Jeho tělo se chová jako zdravé.‘ David Lischka po operaci srdce už trénuje s Jabloncem

Fotbalový obránce David Lischka znovu trénuje s prvoligovým Jabloncem a zapojí se do letní přípravy Severočechů. Jeho zimní přestup do Sparty a málem i celou kariéru zhatily problémy se srdcem, které vyřešila čtyřhodinová operace.

Jablonec Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Lischka

David Lischka | Foto: Vít Šimánek | Zdroj: ČTK

„Je to úžasná euforie. Po těch všech pádech, které jsem zažil, zase přišly dobré zprávy. Zavládla u mě taky nová motivace, velká chuť se do toho kolotoče zase vrátit, strašně mi to chybělo,“ řekl David Lischka klubovému webu.

Brankář Tomáš Koubek získal s Rennes Francouzský pohár. Ve finále porazili favorizovaný PSG

Číst článek

V zimě měl 21letý stoper blízko přestupu do Sparty, tam ale neprošel zdravotní prohlídkou a najednou to vypadalo, že bude muset úplně skončit s fotbalem. Problémy se srdcem ale vyřešili v pražské Nemocnici Na Homolce.

„Provedli jsme kardiochirurgickou plastiku aortální chlopně, která Davidovi umožňuje vrátit se k vrcholovému sportu. Kdybychom udělali klasickou náhradu chlopně, David by sice mohl normálně pokračovat dál v životě, ale už by nemohl být vystaven větší fyzické zátěži,“ vysvětlil primář kardiochirurgického oddělení Štěpán Černý.

Mladý obránce už podstoupil další vyšetření, která sledovala jeho srdce při zátěži a lékaři mu následně dovolili návrat na trávník s tím, že bude dál sledován. „Testy, které už David podstoupil, nicméně ukazují, že se jeho tělo chová jako zdravé a je připraveno na vrcholový sport,“ uvedl Černý.

Aktuálně už reprezentant do 21 let trénuje s týmem, ale do bojů v nadstavbě Fortuna ligy se ještě po čtyřměsíční absenci nezapojí. Trenérům ale bude k dispozici na letní přípravu, kde chce znovu bojovat o místo v jabloneckém A-týmu.

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme