Slavia potvrdila příchod zahraničních posil. Neudržela Pavlenku, který míří do Brém

Fotbalová Slavia přišla o svou brankářskou jedničku. Jiří Pavlenka odchází do německého celku Werder Brémy, kde se stane spoluhráčem Theodora Gebre Selassieho. Klub naopak na tiskové konferenci podle očekávání potvrdil příchod Halila Altintopa, Dannyho a Ruslana Rotaně.

Tento článek je více než rok starý.

Praha (Aktualizováno: 13:51 27. 6. 2017) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Brankář českého týmu Jiří Pavlenka zasahuje proti střele Angličanů

Brankář českého týmu Jiří Pavlenka zasahuje proti střele Angličanů | Zdroj: ČTK

Pětadvacetiletý Pavlenka měl zájem o Brém odejít. Nyní tuto šanci dostal. „Bundesliga je jednou z nejlepších soutěží na světě. Theo (Gebre Selassie – pozn. red.) mi o Werderu řekl samé pozitivní věci. Těším se, že budu součástí budoucnosti Brém," uvedl pro oficiální web německého klubu Jiří Pavlenka.

Jeho příchod potvrdily Brémy na svých stránkách pár minut před tím, než začala tisková konference pražské Slavie. „Pavlenkův vývoj jsme intenzivně sledovali. Jsme přesvědčeni, že k nám zapadne," stojí v klubovém prohlášení. Jaroslav Tvrdík přitom ještě před půl měsícem tvrdil, že svou jedničku Slavia do zahraničí nepustí.

Šéf mistra české ligy nakonec uvedl, že za Pavlenku dostal nabídku, která převyšovala tři miliony eur. „Mohli jsme z něj udělat druhého Konatého. Nechat ho hrát v juniorce nebo poslat na hostování. To jsem nechtěl, takže jsme se rozhodli k tomuto kroku," řekl Tvrdík.

Pro Pavlenku se jedná o první zahraniční angažmá. Bývalý brankář Ostravy vyhrál se Slavií v minulé sezoně českou nejvyšší soutěž. V první lize se dohromady představil ve 103 zápasech. Další čtyři duely odchytal v Evropské lize. V reprezentaci se představil ve dvou případech.

Do Edenu také Chaluš, Trubač a Panák

Šéf Slavie Jaroslav Tvrdík na tiskové konferenci potvrdil příchod tří hráčů. Na zkoušce v klubu uspěl ukrajinský záložník Ruslan Rotaň. Smlouvu s týmem podepsali také turecký záložník Halil Altintop a portugalský ofenzivní hráč Danny, jenž naposledy působil v Zenitu Petrohrad. „U všech se nám podařilo doladit detaily jejich působení v České republice," uvedl na tiskové konferenci Tvrdík.

Altintop podepsal přímo v Edenu smlouvu už minulý týden. Slavia mu ale dala čas, aby mohl své rozhodnutí potvrdit také v Augsburgu, kde naposledy působil.

Kromě Pavlenky se Pražanům podařilo udržet pohromadě kádr. „Velký zájem byl o Simona Deliho. Stála o něj řada evropských klubů, ale jsem rád, že se nám podařilo ho udržet," sdělil Tvrdík. Slavia se tak kromě posil může v příští sezoně opřít také o výkony nejlepších hráčů ligy. V klubu budou pokračovat také Josef Hušbauer či Milan Škoda.

V Edenu se objeví také trojice noviců z české ligy. Sestavu Slavie posílí z Příbrami mládežnický reprezentant Matěj Chaluš. Z Karviné se do hlavního města přesouvá Filip Panák a třetí posilou je devatenáctiletý záložník Hradce Králové Daniel Trubač.

Michal Sobotka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme