Fotbalisté přestříleli Finy

Fotbalový národní tým dobyl vítězství v divokém kvalifikačním duelu o mistrovství světa 2006 v Teplicích, kde zdolal Finsko 4:3.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

fotbal

fotbal | Foto: Archiv ČRo

Gólovou přestřelku načal Tomáš Rosický. Nejlepší muž zápasu připravil první tři české góly. V 7. minutě přihrál Barošovi - 1:0. Ve 34. minutě sám zatočil trestný kop do finské sítě. Když pak elegantně snížil hned po přestávce na 2:1 Litmanen, stačilo Rosickému jen 12 minut k tomu, aby český tým odpověděl. V 58. minutě naservíroval míč před prázdnou bránu Polákovi - už to bylo 3:1.

Jenže Finové se nepoložili. Naopak, v 72. minutě snížil po rohovém kopu na 3:2 Riihilahti a za dalších 7 minut dokonce po kiksu Ujfalušiho srovnal Johansson na 3:3. A mohlo být ještě hůř! V 87. minutě hlavičkoval sám před brankou Kuqi, ale brankář Čech skvěle zachránil. A z následného protiútoku Lokvenc trefil vítězství parádní ranou do šibenice.

Česko - Finsko 4:3.

Branky: 7. Baroš, 34. Rosický, 58. Polák, 87. Lokvenc - 46. Litmanen, 73. Riihilahti, 79. Johansson. Rozhodčí: Larsen - Jepsen, Hansen (vš. Dán.). ŽK: Pasanen (Fin.). Diváků: 16 200. Poločas: 2:0.

Česko: Čech - Jiránek, Bolf, Ujfaluši, Jankulovski - Poborský, Rosický, Polák (82. Jun), Sionko (73. Jarošík) - Baroš (52. Plašil), Lokvenc. Trenér: Brückner.

Finsko: Jääskeläinen - Pasanen, Hyypiä, Tihinen, Kopteff - Riihilahti, Ilola - Nurmela, Litmanen (78. Johansson), Kolkka (60. Eremenko) - S. Kuqi. Trenér: Muurinen.

Miroslav Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme