Fotbalová reprezentace vyhrála turnaj na Kypru

Čeští fotbalisté vstoupili úspěšně do nové sezóny a zvítězili na kyperském turnaji čtyř zemí. Po včerejší výhře nad Maďarskem 2:0 porazili dnes po divoké přestřelce i domácí Kypr 4:3. O vítězství našich reprezentantů rozhodl gólem minutu před koncem Vladimír Šmicer.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

fotbalisté

fotbalisté

První branku zápasu, který i přes účast domácího týmu sledovalo jen pár stovek fanoušků, vstřelil útočník PAOK Soluň Jakumis. Vyrovnání se čeští hráči dočkali až po změně stran zásluhou Lokvence. Po neproměnění několika šancí našeho týmu přišel trest v podobě druhého gólu domácích z kopačky Joakima. Naši fotbalisté si poté vytvořili velkou převahu a Koller se postaral o vyrovnání.

Závěr utkání nabídl nevídané drama. Čtyři minuty před koncem se podruhé trefil Jan Koller a zdálo se, že je o vítězi rozhodnuto. Domácím se však podařilo vyrovnat, když využili chyby brankáře Kinského. Prodloužení se nakonec diváci nedočkali, minutu před koncem totiž rozhodl Vladimír Šmicer o výhře české reprezentace v zápase i na turnaji čtyř zemí.

Útočník Borussie Dortmund Jan Koller se stal se třemi brankami nejlepším střelcem na turnaji.

Výsledek - finále:

Kypr - Česká republika 3:4 (1:0) , branky: 25. Jasumi, 66. Joakim, 88. Konstantinu - 75. a 86. Koller, 50. Lokvenc, 89. Šmicer, rozhodčí: Kkalis - Joannu, Xanthu (všichni Kypr), diváci: 500

Sestavy:

Kypr: Shimitras - Daskalakis, Jakovou (56. Spyru), M. Charalambus (69. Agathokleus), I. Charalambus - Satsias, Eleftheriu (62. Melanarkitis), Joakim, Christodulu (63. Georgiu) - Okkas, Jasumi (58. Konstantinu)

Česká republika: Vaniak (46. Kinský) - Lukáš Došek, Petrouš, Ujfaluši - Poborský, Hübschman (46. Horváth), Nedvěd, Baranek (71. Koloušek) - Štajner (46. Šmicer), Lokvenc (65. Koller), Baroš (90. Mareš)

Alena Benešová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme