Hokejová hala bude asi ve Vysočanech

Víceúčelová hala pro světový hokejový šampionát v roce 2004 by měla stát ve Vysočanech poblíž stanice metra Českomoravská. Vládní zmocněnec pro MS 2004 Ladislav Malý totiž dnes oznámil, že novým investorem se místo finské Multiareny stane akciová společnost Sazka.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hala se měla původně začít stavět na Hagiboru, potom se ale zástupci investora, finské firmy Multiarena, dohodli s pražským magistrátem na změně lokality. V plánech figurovaly Maniny, ale nakonec se Malý s předsedou Českého svazu ledního hokeje Karlem Gutem předběžně dohodli s akcionáři Sazky, která nabídla pozemek ve Vysočanech.

Předseda Českého svazu ledního hokeje Karel Gut musí letos v říjnu na zasedání Mezinárodní hokejové federace (IIHF) předložit garance, že česká strana bude skutečně schopna halu do roku 2004 postavit. Jinak by zřejmě bylo pořadatelství světového šampionátu České republice odebráno. Nekonečná jednání ohledně výstavby haly na Hagiboru už měla za následek, že si Češi museli prohodit hostitelství MS v roce 2003 s Finskem.

Milan Kopp, Lenka Buriánková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme