ME ve vodním slalomu nám přineslo další 4 medaile

Ke dvěma medailím ze závodů hlídek přidali čeští vodní slalomáři na evropském šampionátu v Čunovu u Bratislavy další čtyři cenné kovy. Kajakářka Irena Pavelková vybojovala stříbro za vítěznou Slovenkou Elenou Kaliskou, favorizována Štěpánka Hilgertová neobhájila titul z před dvou let a musela se spokojit s bronzem. V česko-slovenském boji ve finále deblů si stříbro vyjeli Marek Jiras s Tomášem Máderem a bronz získali Jaroslav Volf s Ondřejem Štěpánkem. Evropský titul obhájili domácí bratři Peter a Pavol Hochschornerové.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Irena Pavelková

Irena Pavelková | Foto: Samuel Kubáni

Pro Pavelkovou znamená stříbro největší úspěch v kariéře. Po úspěšných kvalifikacích většinou finále pokazila, ale dnes tuto tradici prolomila. "Mrzí mě první semifinálová jízda, ve které jsem udělala dva lehké doteky, které způsobila chvilková nepozornost, nebo nervozita. Druhou jízdu ve finále jsou zvládla v nejrychlejším čase a to rozhodlo," řekla Pavelková. "Vždycky jsem měla obrovské nervy při druhé jízdě, teď jsem jela klidně. Říkala jsem si: hop nebo trop. Hrozně jsem medaili chtěla a než mám být čtvrtá nebo sedmá, to nemá smysl," dodala Pavelková. Další stříbro vylovili z čunovského kanálu Marek Jiras s Tomášem Máderem v soutěži deblů. "Jeli jsme to, co jsme museli. První jízda byla dobrá, druhá byla trošku pomalejší. Chtěli jsme jít na jistotu. Neviděli jsme, jaký čas mají naši soupeři," řekl v cíli Jiras. Hochschornerové podle něj měli v domácím prostředí obrovskou výhodu. "Nejtěžší úsek nazvaný Niagara jsme sjeli tak třicetkrát, oni jej absolvovali v číslu, které ani neumím. Je to výhoda tří sekund již při samotném startu," smál se Jiras. V soutěži kanoistů překvapivě vybojoval titul Polák Mariusz Wieczorek před Francouzem Tonym Estanguetem a Němcem Janem Benzienem. Český reprezentant Ondřej Pinkava neudržel čtvrté místo ze semifinále a po dvou chybách skončil sedmý. Medaile unikla i domácímu favoritovi Michalu Martikánovi, který obsadil až páté místo.

Výsledky - finále, muži:

K1: 1. Ratcliffe (Brit.) 199,51 (0), 2. Oblinger (Rak.) 200,56 (0), 3. Cibák (SR) 201,74 (2), ... 5. T. Kobes (ČR) 203,01 (0).
C1: 1. Wieczorek (Pol.) 206,17 (2), 2. T. Estanguet (Fr.) 208,70 (2), 3. Benzien (Něm.) 211,50 (0), ... 5. Martikán (SR) 211,91 (4), 7. Pinkava (ČR) 214,57 (4).
C2: 1. Peter Hochschorner, Pavel Hochschorner (SR) 214,73 (2), 2. Jiras, Máder 215,58 (0), 3. Volf, Štěpánek 219,27 (4), 4. Pospíšil, Pollert (všichni ČR) 221,18 (4).

Ženy:

K1: 1. Kaliská (SR) 219,50 (0), 2. Pavelková 223,15 (4), 3. Hilgertová (obě ČR) 225,62 (2).

Vojtěch Bidrman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme