Strůjce Chabibova úspěchu zemřel. Otec neporaženého UFC šampiona podlehl následkům koronaviru

Smutná zpráva zasáhla nejúspěšnějšího MMA zápasníka na světě Chabiba Nurmagomedova. Jeho otec a trenér v jedné osobě Abdulmanap podlehl následkům onemocnění koronavirem. Jednomu z nejuznávanějších zápasnických trenérů bylo 57 let.

Tento článek je více než rok starý.

Moskva Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Otec a syn. Abdulmanap a Chabib Nurmagomedov

Otec a syn. Abdulmanap a Chabib Nurmagomedov | Zdroj: Reuters

Otec šampiona UFC v lehké váze zemřel v pátek v nemocnici v Moskvě, jak informují zahraniční média. Tam ho převezli v dubnu letošního roku z Dagestánu, když se mu zhoršil zápal plic. Jeho zdravotní stav se později zhoršil, protože onemocněl koronavirem a prodělal infarkt.

VIDEO: Ferguson neustál příval úderů a překvapivě prohrál. Gaethje slaví prozatímní titul šampiona UFC

Číst článek

Abdulmanapovi museli následně operovat srdce a uvést ho do umělého spánku. Zdravotní stav se ale i nadále zhoršoval a v pátek 3. července nakonec zemřel.

Otec i trenér

Abdulmanap byl nejen Chabibovým otcem, ale také trenérem a bez nadsázky lze říct, že za všemi synovými úspěchy stojí právě on. Svého syna dovedl v profesionální MMA kariéře k dosud nepřekonané sérii 28 vítězství bez jediné prohry.

V roce 2018 byl po Chabibově vítězství a obhajobě titulu nad Conorem McGregorem pozván na návštěvu k ruskému prezidentovi Vladimiru Putinovi, což řada fanoušků jen těžce rozdýchávala.

Abdulmanap Nurmagomedov se synem Chabibem na návštěvě u ruského prezidenta Vladimira Putina v roce 2018 | Zdroj: Reuters

Syn Chabib se měl v další obhajobě titulu představit letos v dubnu, ale právě kvůli špatnému zdravotnímu stavu svého otce nakonec ze souboje s Tonym Fergusonem sešlo.

Chabib se v minulosti nechal několikrát slyšet, že rodiče jsou na světě nejdůležitější:

mim Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme