‚Vypadá to tam jako na dovolené.‘ Bojovník Procházka se vydal na dlouhou cestu za premiérou v UFC

Spojené arabské emiráty, Abú Zabí, ostrov Yas. Tam čeká premiéra v UFC Jiřího Procházku, aktuálně jediného českého bojovníka v prestižní organizaci. Z Prahy odletěl do Londýna, kde právě absolvuje první z několika karantén, než ho znovu pustí do oktagonu postaveného u okruhu formule 1.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

MMA zápasník Jiří "Denisa" Procházka

MMA zápasník Jiří "Denisa" Procházka | Zdroj: Profimedia

„Přijímám věci tak, jak jsou. Teď musíme podstoupit koronavirová opatření.“ Bojovník smíšených bojových umění Jiří Procházka se před odletem z ruzyňského letiště Václava Havla nechtěl v tom, co ho v nejbližších dnech čeká, moc pitvat. Jeden z jeho dvou spolucestujících a trenérů Martin Karaivanov to tak mohl dovysvětlit

Přehrát

00:00 / 00:00

Bojovník Jiří Procházka odcestoval ke svému debutu v rámci organizace UFC. Více v příspěvku Jakuba Kanty

„Vyžadují tam testy na koronavirus 48 hodin před příletem, takže v Londýně budeme testovaní a zůstaneme tam dva dny. Po příletu do Abú Zabí budeme znovu testovaní a zavření na pokoji, než přijdou výsledky z letiště. Mimo pokoj musíme být v roušce a v rukavicích,“ popisoval Karaivanov Radiožurnálu před terminálem 1.

Jeho svěřenec, šampion japonské organizace Rizin, se nakonec rozpovídal, co vlastně ví o místě, kde vstoupí poprvé v kariéře do oktagonu UFC.

Ostrov doktora Whitea. Prezident UFC zveřejnil fotku pláže, kde bude bojovat i Čech Procházka

Číst článek

„Je to ostrov Yas v Abú Zabí, přímo na trati, kde se jezdí formule 1. Viděl jsem pár obrázků, vypadá to tam jak na dovolené, ale to mě nijak nevzrušuje. Spíš se chci dobře přizpůsobit a ukázat nejlepší výkon,“ vysvětlil ještě v Praze sedmadvacetiletý Procházka.

Zápasník přezdívaný Denisa odletěl s novým účesem – po stranách si nechal vyholit hlavu a na temeni nechal z vlasů příznačný, ale pečlivě upravený bojový ostrov. Na galavečeru UFC by ho aktuálně jediný Čech v této organizaci měl ukázat proti Švýcarovi Volkanu Oezdemirovi 12. července v ranních hodinách českého času.

Jakub Kanta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme