Spilková už shání bydlení v Americe, postupem na LPGA si splnila sen

Českým sportovním fanouškům příští rok přibyde možnost, jak trávit probdělé noci. V LPGA Tour, nejprestižnější ženské golfové sérii, začne hrát první Češka. Klára Spilková vybojovala kartu v úmorné třítýdenní kvalifikaci.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Klára Spilková získala jako první Češka kartu do prestižní LPGA

Klára Spilková získala jako první Češka kartu do prestižní LPGA | Foto: Michaela Říhová | Zdroj: ČTK

„Určitě je to jeden z mých splněných snů. Je to hrozně fajn a mám velkou radost,“ řekla na Radiožurnálu golfistka Klára Spilková. Suverénně nejlepší česká golfistka se může těšit na nejprestižnější sérii na světě – získala kartu na LPGA.

Golfistka Klára Spilková si zahraje mezi elitou, v kvalifikaci získala kartu na LPGA

Číst článek

Její tým už vybírá dům ve Spojených státech, kam se Spilková přestěhuje. Pomalu vzniká i rozpočet na novou sezonu, který vzroste na sedm nebo osm milionů korun. Jednání se sponzory jsou po úspěšných letech přeci jen jednodušší.

„Klára je holka, kterou můžete dát na billboard a nemusíte psát, jak se jmenuje. Byla první, je hezká, je jí 23, má za sebou vítězství a před sebou velkou kariéru,“ vysvětluje manažer Petr Žák.

Spilková doteď hrála Ladies European Tour, ve které loni zvítězila na turnaji v Maroku. LPGA Tour ovšem bude ještě o úroveň výš. Třiadvacetiletá Češka to nepozná jen na sledovanosti nebo servisu pro hráčky, ale třeba i na připravenosti hřišť: „Jsou delší, techničtější i lépe připravená. Těším, se.

LPGA Tour je série pro nejlepší hráčky na světě. A mezi ně Spilková vždycky chtěla patřit. Už jako dítě prohlašovala, že se chce stát světovou jedničkou. Sice to pořád zní jako bláznivý sen, ale přestupem do Ameriky se mu výrazně přiblížila.

„Je to jeden z mých snů, ale teď jsem hrozně ráda za to, jak to je. A chci si to užít,“ říká Klára Spilková.

LPGA ještě nezveřejnila program pro následující rok, ale sezona tradičně začíná na konci ledna. Spilková zároveň zůstane i v Ladies European Tour, kde si chce udržet kartu.

Petr Šedivý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme