Střelci Anaheimu našli recept na Haška a vyrovnali sérii

Hokejisté Anaheimu zvítězili ve čtvrtém utkání semifinále play off NHL nad Detroitem 5:3 a srovnali stav série na 2:2. Brankář Red Wings Dominik Hašek odchytal 59 minut a z dvaadvaceti střel inkasoval čtyři góly. Na jeden gól Detroitu přihrál Robert Lang. V dresu domácích si branku a dvě asistence připsal finský útočník Teemu Selänne. Páté utkání se hraje v neděli na ledě Detroitu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Stanley Cup

Stanley Cup

Ducks dali základ svému vítězství už v první třetině, kterou vyhráli 3:1. V prostřední části sice domácí hokejisté o dvoubrankový náskok přišli, ale v 46. minutě jim Ryan Getzlaf vedení vrátil trefou v přesilové hře. Výhru pak pojistil Rob Niedermayer minutu před koncem pátým gólem do prázdné branky při power play Red Wings.

Dominik Hašek pustil z prvních osmi střel tři góly. Tolik branek za jednu třetinu inkasoval v play off po osmi letech - naposledy se mu to přihodilo v roce 1999. Haška ve čtvrtek zastínil jeho protějšek Jean-Sebastien Giguere, který zlikvidoval dvojnásobný počet střel.

Klíčem k vítězství Anaheimu byla zlepšená hra v přesilovkách. Ducks v prvních třech zápasech nevyužili žádnou z šestnácti početních výhod, tentokrát v nich skórovali dvakrát.

Finále Západní konference:

Anaheim - Detroit 5:3 (3:1, 0:2, 2:0)

Branky: 2. Perry, 12. Jackman, 19. Selänne, 46. Getzlaf, 59. R. Niedermayer - 4. a 36. Cleary, 28. Bertuzzi (Lang). Dominik Hašek odchytal za Detroit 59 minut, z 22 střel inkasoval 4 góly a úspěšnost zásahů měl 81,8 procenta
Střely na branku: 23:39
Diváci: 17.375
Stav série: 2:2

Alena Benešová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme