Autor

Zdeněk Trnka

V Českém rozhlase pracuji od roku 1997 jako redaktor a regionální zpravodaj v Karlovarském kraji. K práci ve veřejnoprávním médiu mě přivedla předchozí praxe v soukromém rádiu. A také zájem o aktuální dění, historii, architekturu a hudbu. 

Co mě baví mimo rozhlasové studio? 

Hlavně toulání s fotoaparátem, cestování, atmosféra setkání příznivců historických vozidel, a také divadlo, film anebo výstavy. A samozřejmě cyklistika. Jízda na kole po pracovním dni plném stresu dokáže báječně "vyčistit" hlavu. 

Co mne přivedlo k mikrofonu?

Kouzlu rozhlasového vysílání jsem pravděpodobně propadl už v dětství. Reportáže zahraničních zpravodajů a četby na pokračování patřily mezi mé nejoblíbenější. A prázdninové večery za poslechu příběhů z tehdejších tranzistoráků měly neopakovatelnou atmosféru. Mému současnému působení v rozhlase předcházela zejména práce v soukromém rádiu.

Co považuji za rozhlasová "nej" v mé práci?

To neustále objevování něčeho nového. Možnost někomu a něčemu pomoci. A také příležitost být u významných událostí a setkat se zajímavými osobnostmi. Rozhlasová práce mne ale v mnoha ohledech zbavila iluzí.

Co mne drží nad vodou?

Rodina a přátelé. Báječné chvíle s lidmi které mám rád.

RSS autora

Články autora