Firma Mattoni spustila v Kyselce moderní linku na výrobu nápojových plechovek

Společnost Mattoni 1873 v Kyselce uvedla do provozu moderní linku na plechovky za více než 200 milionů korun. Kromě ochucené minerálky Mattoni se v Kyselce budou vyrábět i plechovky s nápoji dalších licenčních značek, které se až dosud do Česka dovážely.

Kyselka Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nová stáčecí linka firmy Mattoni

Nová stáčecí linka firmy Mattoni | Zdroj: Profimedia / ČTK

„Nová, supermoderní výrobní linka obohatila naše portfolio o poslední druh obalů, který nám chyběl. Nyní na trh dodáváme nealkoholické nápoje ve všech druzích nápojových obalů, od sudů po plechovky. Jsme v Česku prvním výrobcem, který pro balení svých minerálek využívá tento materiál,” uvedl generální ředitel společnosti Mattoni 1873 Alessandro Pasquale.

Přehrát

00:00 / 00:00

U zahájení provozu linky byl redaktor Zdeněk Trnka. Poslechněte si reportáž

Instalovaná linka má zařízení poslední generace, která jsou na trhu k dispozici. Od příštího roku pojede linka na tři směny, zahájením jejího provozu vzniklo devět nových pracovních míst. Linka stojí na ploše 1300 čtverečných metrů a obsahuje více než 1,5 kilometru různých připojovacích potrubí. Každá plechovka absolvuje na lince dráhu dlouhou přes 210 metrů. Na plnou paletu se vejde 1512 půllitrových plechovek. Linka umí stáčet do dvanácti variant plechovkových balení.

„Za poslední tři roky jsme v rámci skupiny investovali do výrobních závodů více než jednu miliardu korun. A nezapomněli jsme ani na místo, kde se naše společnost zrodila, na karlovarský region a náš závod v Kyselce. Největší podíl investic tak směřoval ze všech výrobních závodů právě do Kyselky,” dodal Pasquale.

Mattoni se opět rozrůstá, bude výhradním výrobcem produktů PepsiCo v Rakousku

Číst článek

Do instalace linky a souvisejících úprav budovy, sirupárny, technického připojení a rozšíření skladů investovala firma více než 200 milionů korun, čímž se tento projekt řadí mezi největší investice do závodu Kyselka. Od roku 1991 společnost do jeho modernizace a výrobních kapacit investovala 1,8 miliardy.

Nápojové plechovky, do kterých se v Kyselce stáčejí nápoje, jsou plně recyklovatelné. O plnou cirkulaci nápojových obalů usiluje společnost Mattoni 1873 roky. Používá vratné skleněné obaly, u PET lahví a plechovek usiluje o lokální opakovanou recyklaci.

Skupina kolem mateřské společnosti Mattoni 1873, a. s. je největším distributorem nealkoholických nápojů ve střední Evropě. Své produkty v současné době vyváží do téměř dvaceti zemí světa. Ve všech zemích, kde skupina operuje, zaměstnává na 3200 zaměstnanců.

Zdeněk Trnka, nkr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme