Bakala v dubnu skončí v představenstvu NWR, majitelky OKD

Podnikatel a miliardář Zdeněk Bakala odstoupí na dubnové valné hromadě z představenstva těžební společnosti New World Resources (NWR), která je majitelem černouhelné firmy OKD. Dnes to oznámila NWR na své webové stránce. Společnost nominovala do představenstva bývalého investičního bankéře Charlese Harmana.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zdeněk Bakala

Zdeněk Bakala | Zdroj: ČTK

„Pan Bakala odstoupí z pozice nevýkonného ředitele. Toto odstoupení musí být ještě potvrzeno valnou hromadou akcionářů, která se bude konat 23. dubna tohoto roku v Amsterdamu,“ řekl mluvčí NWR Radek Němeček.

„Podle mých informací by se pan Bakala chtěl intenzivněji věnovat všem svým investicím v rámci investiční společnosti BMM,“ dodal Němeček.

Přehrát

00:00 / 00:00

Zdeněk Bakala odstoupí z představenstva NWR. Informaci okomentoval Miroslav Motejlek ze serveru Motejlek.com

Miroslav Motejlek ze serveru Motejlek.com upřesnil, že Zdeněk Bakala má zájem například o polskou společnost PKP Energo.

Situaci v OKD by prý Bakalův odchod z představenstva NWR neměl ovlivnit.

„Bakala se stahuje pouze ze statutárního orgánu a zůstává nadále jedním z nejdůležitějších cílových vlastníků,“ myslí si Motejlek.

Zdeněk Bakala, který je jedním z nejbohatších Čechů, získal v roce 2004 podíl v OKD a stal se spoluvlastníkem NWR, holdingové společnosti pro těžařská aktiva se sídlem v Nizozemsku. V roce 2008 akcie NWR uvedl na burzy v Londýně, Varšavě a Praze.

NWR v loňském roce snížila ztrátu o 893 milionů eur na 21 milionů eur (zhruba 576 milionů korun) a její tržby klesly asi o 20 procent na 676 milionů eur.

Simona Bartošová, Vojtěch Koval Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme