Brněnská Zbrojovka se bude prodávat

Zbrojovka Brno se bude prodávat. Za výrobu loveckých a sportovních zbraní plánuje správce její konkurzní podstaty získat zhruba 100 milionů korun. Podnik se dostal do konkurzu v březnu roku 2003. Tehdy ho vyhlásil ústecký soudce Jiří Berka. Toto rozhodnutí ale později pro zmatečnost zaniklo a konkurz nakonec prohlásil brněnský soud až v říjnu 2003.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kolik je zájemců o koupi Zbrojovky řekl Českému rozhlasu správce konkurzní podstaty Martin Kopčil. "V současné době evidujeme čtyři až pět zájemců o vstup, nebo převzetí výroby loveckých a sportovních zbraní. V podstatě se jedná o české firmy, případně o zahraniční firmy, které nás oslovily prostřednictvím českých firem. Takže není jasné zda kapitálový vstup, nebo převzetí bude zahraniční firmou."

"Podklady by mohly být hotové někdy ve třetím kvartálu tohoto roku. Rádi bychom měli konečného zájemce vybraného ke konci tohoto roku. Převody ochranných známek jsou v současné době postiženy vylučovací žalobou. Jedná se o to, že známky byly prodány ven ze Zbrojovky. Uvažujeme o možnosti, že pokud by nadále probíhalo soudní řízení, byly by tyto známky pronajaty," odpověděl na otázku, kdy by mohlo k prodeji výroby dojít, Martin Kopčil.

Veronika Malá, Marie Matúšů Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme