Ceny v průmyslu opět klesly

Průmyslové podniky mají stále značné potíže. Ilustrují to i poslední statistické údaje. Ceny průmyslových výrobců v České republice totiž v listopadu opět klesly. Jak potvrdila mluvčí Českého statistického úřadu Jana Bondyová, meziročně poklesly o 7 desetin procenta, oproti předcházejícímu měsíci pak o jednu desetinu procenta.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Koruny

Koruny | Foto: Jan Rosenauer

"Ceny průmyslových výrobců se meziměsíčně snížily jen nepatrně o jednu desetinu procenta. Tam poklesly především ceny produktů rafinérského zpracováí ropy o 3,9 procent a v chemii a farmaceutickém průmyslu o dvě desetiny procenta. Ostatní odvětví víceméně vykázala stagnaci. Růst cen byl zaznamenán v průmyslu skla, keramiky a porcelánu a u stavebních hmot."

Meziročně klesaly ceny průmyslových výrobců už desátý měsíc v řadě. Významný pokles byl především v potravinářském, v tabákovém průmyslu a ve výrobě kovů a kovodělných výrobků a v chemii. Vyšší ceny vykázaly elektřina, plyn a voda.

Markéta Kaclová, Jitka Hanžlová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme