Češi na hokejový šampionát prosázeli přes miliardu. Nejvíc tipovali přes internet

Hokejový šampionát v Praze a Ostravě trhal rekordy nejen v návštěvnosti, ale taky v sázkových kancelářích. Podle statistik největších společností čeští sázkaři vložili do svých tipů víc než jednu miliardu korun, a překonali tak třeba zimní olympiádu v Soči.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sázková kancelář (ilustrační foto)

Sázková kancelář (ilustrační foto) | Foto: Filip Jandourek

Zájem o sázky byl i v samotné pražské O2 Aréně, kde si mohli vsadit i takzvaní sváteční sázkaři.

„Sázím skrz to, že jsem fanoušek, ale spíš se věnuju fotbalu. Myslím, že mají všichni vsazeno na internetu a tohle je jenom tak pro zábavu,“ říká sportovní fanoušek Jakub.

Jeho slova potvrzují i sázkové kanceláře, které přes internet přijmou téměř 90 procent všech sázek. A tento podíl podle mluvčího Tipsport Jiřího Hadravy neustále roste.

Přehrát

00:00 / 00:00

Češi na hokejový šampionát prosázeli rekordní částku. Kolik a na co, to zjišťovala Zuzana Petráňová

„Nicméně po dobu konání mistrovství světa bylo znát, že na pobočky zavítají právě i ti sváteční sázkaři. Přesto na rozdíl od minulých let si i sváteční sázkaři už v dnešní době zřizují internetové účty právě i kvůli mistrovství světa v hokeji,“ dodává Hadrava.

Letošní mistrovství světa k sázení přitáhlo víc lidí než loňský šampionát v Bělorusku nebo zimní olympiáda v Soči. Přispěl k tomu i fakt, že se národní tým dostal až do semifinále.

„Čekali jsme celkové objemy vkladů zhruba na úrovni 350 milionů korun a díky tomu, že český tým se probil až do bojů o medaile, tak to naše očekávání bylo překonáno. Evidovali jsme vklady zhruba za 360 milionů korun,“ potvrdil mluvčí společnosti Fortuna Petr Šrain.

Sázelo se i na Jágrův malíček

Nejvíc lidé sázeli na zápas Česka s Francií, vklady dosáhly celkem desítek milionů korun. Mohli si tipnout nejen výsledek duelů, ale i třeba to, jestli v některé z hal při zápase vypadne proud nebo jestli si Jaromír Jágr zlomí malíček.

„Sázky, které nejsou přímo na výsledek utkání, jsou hodně populární, zejména pokud jde třeba o střelce branek. Na ty se sází vždycky hodně. U mistrovství se poměrně často sázelo na to, že padne hodně branek. Například u našeho utkání s Kanadou byla nejoblíbenější sázka, že padne šest a více branek,“ upřesňuje mluvčí Chance Markéta Světlíková.

Lidé většinou sázeli od desítek po stovky korun. Objevili se ale i odvážnější tipující. Jeden z nich například vsadil 800 tisíc korun v zápase Česko proti Finsku na to, že národní tým vyhraje o dvě a více branek. To se povedlo, a sázkař tak získá téměř tři miliony korun.

Zuzana Petráňová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme