ČSA nabízejí nové destinace, reagují tím na úbytek cestujících z Ruska

Tirana, Porto, Kristiansand nebo Linköping - to jsou nejzajímavější destinace, do kterých aerolinky zavádějí od konce března nové linky. Nejvíc z dvacítky novinek mají ČSA, které hledají náhradu za úbytek cestujících z Ruska.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Letiště Václava Havla, letadlo, České aerolinie (ilustrační foto)

Letiště Václava Havla, letadlo, České aerolinie (ilustrační foto) | Foto: Filip Jandourek

ČSA hlásí pětinový pokles počtu cestujících na linkách do Ruska. Na jejich dosud nejlukrativnější linku z Prahy do Moskvy navíc přichází konkurence - český Travel service a ruské Transaero.

„Rozhodli jsme o zrušení provozu do vybraných destinací. Není to jenom Rusko, ale celý region Ruska a zemí SNS, Jerevan, Taškent a Tbilisi. Na řadě existujících destinací jsme snížili počet frekvencí,“ vysvětluje Ján Tóth, ředitel ČSA pro obchod a marketing.

„Teď budeme létat z Prahy do Moskvy, Petrohradu, Rostova na Donu, Jekatěrinburgu a Samary. Obnovujeme znovu provoz do Almaty,“ dodává Tóth. Volná letadla ČSA nasadí na 17 nových linek.

Přehrát

00:00 / 00:00

ČSA omezují lety do Ruska a budou nabízet nové linky, například do italských Benátek nebo řeckých Atén

„Obnovujeme provoz do Corku v Irsku, ve Francii do města Bordeaux, kromě toho do Bilbaa ve Španělsku nebo portugalského Porta. Vracíme se do Bologně v Itálii a jsem rád, že obnovujeme provoz na lince Praha – Benátky, což je speciální pro českou klientelu. Vracíme se i na linku Praha – Atény. Novinkou je také linka Praha – Poznaň – Gdaňsk a celá řada destinací ve Skandinávii.“

Do některých destinací budou aerolinky létat jen o prázdninách. Spojení do Benátek využijí spíš čeští turisté, na linkách z menších švédských a norských měst ČSA očekávají hlavně skandinávské turisty, kteří se vydají do Prahy.

Část byznysu firma přesune do zahraničí a bude létat mezi zahraničními městy, například ze Stutgartu do Boloně, Ženevy a Marseille. Síť pravidelných linek pod značkou Smart Wings rozšiřuje od konce března také společnost Travel Service.

Pražské letiště nabídne přes 120 destinací s pravidelnými odlety

„Budeme operovat čtyřikrát týdně nově Londýn, na letiště Gatwick. Dalšími novinkami pro letošní sezonu je albánská Tirana a černohorská Podgorica. Budeme létat i do portugalského Fara, na Madeiru a do většiny destinací budeme provoz rozšiřovat,“ potvrzuje Vlaďka Dufková

Nové linky z ruzyňského letiště přidávají i zahraniční dopravci.

„Pravidelnou linkou se stanou Heraklion na Krétě nebo egyptská Hurghada, do které bude létat nový dopravce Air Cargo. Po letech se budou vracet linky do irského Belfastu nebo skotského Glasgow, do kterých se dostanete s Jet2.com. Svoji působnost bude rozšiřovat také Ryanair zavedením nové linky do Brém. Rozšíří se spoje do Paříže, kam budou mít v letní sezoně cestující nabídku šedesáti letů týdně,“ vypočítává Marika Janoušková z Letiště Praha.

V letní sezoně nabídne letiště Václava Havla cestujícím víc než 120 destinací, kam se dostanou pravidelným letem.

Jaroslav Skalický, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme