Cukrovary: V září bude cukr stát 27 korun

České cukrovary předpokládají, že v následujících měsících bude cena cukru stále mírně stoupat. Zastavit by se mohla v září přibližně na 27 korunách za kilogram. Cukrovary tvrdí, že po vstupu do EU už nemohou nakupovat řepu za tržní ceny, ale za ceny určené Bruselem. Jak ale řekl ředitel cukrovaru v Českém Meziříčí na Rychnovsku Josef Světlík, dlouhodobý trend vývoje cen cukru je opačný.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

cukr

cukr

"Myslím si, že za tři, čtyři roky dojde k výraznému snížení cen cukru. V Evropě skončí systém kvót a začneme se tvrdě připravovat na souboj s cukrem, který je vyrobený ze třtiny, abychom obstáli a obhájili, že v Evropě se cukrovka pěstovat dá, tak musíme být připraveni, abychom tomu mohli čelit."

Zájem o cukr v obchodech je v těchto dnech rekordní. "Já nepamatuju takovýto zájem o cukr jako v letošním roce. Těch vln bylo několik. Ta největší byla v dubnu před vstupem do Evropské unie, teď běží další vlna zvýšeného zájmu o cukr a dá se říci, že vstoupíme do kampaně s nejnižšími zásobami cukru, jaké jsme měli v minulých letech."

Markéta Kaclová, Zdeněk Novák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme