Ekonomické informace 14. 1. 2002

Na turistiku vydáváme stále více peněz. Tvrdí to alespoň studie, kterou Světová rada cestovního ruchu a obchodu zveřejnila na včera ukončeném veletrhu GO v Brně. Podle odhadu Světové rady se zvýšily výdaje našich občanů na cestování meziročně o 11 a půl procenta a dosáhly 3 miliardy a 800 milionů dolarů. V následujících letech mají tyto výdaje růst přibližně o jedno celé 2 desetiny procenta až na více než šest milard v roce 2011.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

pláž

pláž | Foto: Jan Drnek

V brněnském Zetoru dnes zahájí provoz finální montážní linky, z kterých začnou sjíždět první letošní traktory. Jak informuje Regina Květoňová z brněského studia Českého rozhlasu dnešnímu obnovení sériové výroby předcházela očekávání jmen a nabídek investorů, kteří do revitalizované firmy chtějí kapitálově vstoupit.

Přehrát

00:00 / 00:00

R.Květoňová: Start Zetoru

Největší zpracovatel potravinářského obilí v západních Čechách, společnost Plzeňské mlýny, skončila bankrotem. Na předluženou firmu, jak vysvětluje Jana Mertová, vyhlásil konkurs Krajský soud na návrh samotného vedení podniku.

Přehrát

00:00 / 00:00

J.Mertová: Bankrot Plzeňských mlýnů

Po více než čtyřiceti letech porušili spojené státy hospodářské embargo a na žádost Fidela Castra dovezly potraviny na Kubu. Do havanského přístavu dorazila loď s více než třiceti tisíci tunami obivlí a další dodávky mají následovat. Podle washingtonské zpravodajky Českého rozhlasu Olgy Krupauerové Kuba zakoupila od Spojených států potraviny po znižujícím hurikánu Michel, který způbil v zemi obrovské škody.

Přehrát

00:00 / 00:00

O.Krupauerová: Obilí pro Kubu

Evopská unie má mnohonásobně tvrdší antimonopolní úřad než Spojené státy. Uvádí to studie americké právní firmy Sherman a Sterling, o které náš bruselský zpravodaj Milan Fridrich doplňuje. Je skutečně sílící koruna reálným nebezpečím pro naši ekonomiku a jak s rostoucím kursem hodlají vypořádat vláda a centrální banka se dozvíte z dnešního Ekonomického magazínu, u kterého se ve čtvrt na deset těším na slyšenou.

Přehrát

00:00 / 00:00

M.Fridrich: Evropa přísná na monopoly

Milan Kopp, Aleš Heřmánek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme