Ekonomické informace 15. 7. 2005

Ministerstvo dopravy začíná vybírat dodavatele systému elektronického mýtného. To by mělo umožnit lepší zpoplatnění přejezdu Česka pro kamiony. Jak informuje Hana Hromádková z tiskového oddělení ministerstva, ode dneška si mohou zájemci o tuto zakázku vyzvednout její podmínky.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

kolona kamiónů na dálnici

kolona kamiónů na dálnici | Foto: Věra Luptáková | Zdroj: Český rozhlas
Přehrát

00:00 / 00:00

H. Hromádková: Mýtné

Novým prezidentem státního Aera Vodochody bude dosavadní předseda představenstva firmy Petr Klimeš. Nahradí odvolaného Antonína Jakubšeho. Klimeš by měl firmu přivést až k privatizaci. Podle mluvčího ministerstva průmyslu a obchodu Ivo Mravinace ale zatím není jisté, zda se privatizací Aera bude vláda zabývat už příští týden, nebo až po vládních prázdninách.

Přehrát

00:00 / 00:00

I. Mravinac: Privatizace Aera

Japonská společnost Daikin Industries otevřela v Plzni na Borských polích továrnu na výrobu klimatizací pro domácnosti. Celková investice do výstavby a vybavení tohoto závodu, který už dnes zaměstnává přes 550 lidí, dosáhne téměř tří miliard korun. Jak uvedla mluvčí agentury CzechInvest Jana Víšková, už v následujícím roce by mělo v Daikinu pracovat 1 200 zaměstnanců.

Přehrát

00:00 / 00:00

J. Víšková: Daikin Industries

ČSA dnes zahájí lety na nové lince do slovenské Žiliny. Letouny ATR 42 pro 46 cestujících budou z Prahy do Žiliny a zpět létat každé odpoledne s výjimkou soboty.

Zájem o český vzdušný prostor a pražské letiště v Ruzyni se stále zvyšuje. Řízení letového provozu České republiky podle mluvčího Richarda Klímy letos počítá se 14procentním růstem počtu přeletů ve srovnání s loňským rokem. Napovídají tomu i čísla za poslední měsíc.

Přehrát

00:00 / 00:00

R. Klíma: Letecký provoz

Milan Kopp, Jaroslav Skalický Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme