Ekonomické informace 26. 2. 2003

Pád Union banky přináší nová překvapení. Momentálně není úplně jasné, kdo stojí ve vedení banky. Generální ředitel Radovan Vávra byl odvolán a prolétla zpráva o tom, že italská finanční skupina Invesmart už nemá k dispozici akcie banky.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

klientka a oznámení Union banky

klientka a oznámení Union banky | Foto: Vladislav Galgonek

To ale vyvrátil samotný Tomáš Pitr, podnikatel, který prý dosadil do vedení banky Romana Mentlíka.

Přehrát

00:00 / 00:00

T. Pitr: Vedení Union Banky

Jakékoliv předávání akciového podílu Invesmartu představenstvu banky ale zase popřel mediální zástupce Invesmartu Daniel Thelen, který tuto informaci přímo označil za nepravdivou.

Přehrát

00:00 / 00:00

D. Thelen: Invesmart

O konkrétní změně akcionářů neví nic ani centrální banka, jak nám potvrdil vrchní ředitel České národní banky Pavel Racocha.

Přehrát

00:00 / 00:00

P. Racocha: ČNB

Mezinárodní ratingové agentury snížily hodnocení nizozemské společnosti Ahold, a to hned o 4 stupně. Její dluhopisy se tak nacházejí v pásmu "junk", kterým se označuje podřadná kvalita. Podnětem k tomu bylo odhalení účetních nesrovnalostí.

Ahold v České republice provozuje síť řetězců Hypernova a Albert. Podle tiskové mluvčí Aholdu Šaron Kristiens ale jejich uzavření nehrozí.

Přehrát

00:00 / 00:00

Š. Kristiens: Ahold

Ode dneška je možné na pražské burze opět obchodovat s dluhopisy Aholdu. Podle mínění burzy je již na trhu dostatek informací o problémech společnosti a není nutné bránit obchodování. Cenné papíry Aholdu se přestaly obchodovat v pondělí. Boj o přežití Air Canada vrcholí. Letecký dopravce změnil svoji obchodní strategii a nabízí ke koupi část svých aktivit. Zároveň hodlá ušetřit na personálu a mzdách téměř půldruhé miliardy dolarů. Pokud se tyto kroky nepodaří provést včas, hrozí firmě krach. Situaci z Toronta sleduje Roman Chlupatý.

Přehrát

00:00 / 00:00

R. Chlupatý: Air Canada

Ode dneška je možné na pražské burze opět obchodovat s dluhopisy Aholdu. Podle mínění burzy je již na trhu dostatek informací o problémech společnosti a není nutné bránit obchodování. Cenné papíry Aholdu se přestaly obchodovat v pondělí.

Milan Kopp, Jaroslav Skalický Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme