Ekonomické informace 7. 1. 2004

Dolar je po včerejšku pro nás nejlevnější. Ještě nikdy tak nízko v historii české koruny nebyl - na devizovém trhu se prodával kolem pětadvaceti korun a třiceti haléřů. Přesto analytici radí dolar právě teď nenakupovat. Půjde totiž ještě níž.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

peníze, dolary

peníze, dolary | Foto: www.archiweb.cz

Podle Luboše Kolaříka z dealingu Komerční banky by se měl brzy dostat až na hranici pětadvaceti korun.

Přehrát

00:00 / 00:00

L. Kolařík: Vývoj kurzu

Nízký kurs dolar by mohl zanedlouho snížit ceny pohonných hmot, které zatím od začátku roku výrazně rostou. Jen za poslední den podražil natural o 9 a motorová nafta dokonce o třicet haléřů. Hlavní cenový skok je ale už podle odborníků za námi.

Sporný návrh státní podpory Třineckým železárnám se dnes dostává do Evropské komise. Ministr průmyslu Milan Urban o ní bude jednat v Bruselu s komisařem pro hospodářskou soutěž Mariem Montim. Podle mluvčího ministerstva Ivo Mravinace se o případ zajímá i Úrad na ochranu hospodářské soutěže.

Přehrát

00:00 / 00:00

I. Mravinac: Třinecké železárny

Vláda dnes udělá první krok v přípravě privatizace Telecomu. Měla by rozhodnout o výběrovém řízení na privatizačního poradce. Vybraná firma by měla doporučit způsob prodeje státního podílu v telekomunikační společnosti a spolupracovat při samotném tendru na nového majitele. Už teď se podle analytika společnosti Atlantik Finanční trhy Tomáše Gaťka, o Telecom projevují zájem jak strategičtí partneři z oboru, tak i finanční skupiny, například česká PPF.

Přehrát

00:00 / 00:00

T. Gatěk: Telecom

Daně nejsou pro investory to rozhodující, takže se Slovenska a Polska bát nemusíme - takové jsou alespoň předpovědi CzechInvestu a Ministerstva průmyslu a obchodu. Přesto nás možná právě tento handicap připravil loni o továrnu jihokorejské automobilky Hyundai. Zlepšovat tedy musíme hlavně celkové investiční prostředí, tvrdí náměstek ministra průmyslu a obchodu Václav Petříček.

Přehrát

00:00 / 00:00

V. Petříček: Investice

Milan Kopp, Aleš Heřmánek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme