Zakladatel Linet Group Frolík přechází do dozorčí rady. Ve vedení firmy budou Kolář a Rosada

Výrobce zdravotnických lůžek Linet povedou výhradně Tomáš Kolář a Michael Rosada. Zakladatel a hlavní akcionář Linet Group Zbyněk Frolík přechází z exekutivních pozic do dozorčí rady. Plní tak plán, který oznámil před pěti lety. Společnost se chce dál rozvíjet. V budoucnu hodlá mít více než polovinu tržeb z mimoevropského trhu, hlavně ze Spojených států. Nyní z Evropy pochází 70 procent tržeb společnosti, sdělila za Linet Daniela Benešová.

Tento článek je více než rok starý.

Želevčice Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zakladatel firmy Linet Zbyněk Frolík

Zakladatel Linetu Frolík přechází do dozorčí rady. | Foto: František Vlček / MAFRA | Zdroj: Profimedia

„Ambice společnosti zůstávají ty nejvyšší: tedy do pěti let zdvojnásobit svou velikost. Je zřejmé, že nebude stačit organický růst, byť Linet dlouhodobě předbíhá výkon konkurence. Nebudeme se tedy vyhýbat ani akvizicím, naopak je tato cesta pravděpodobná,“ uvedl Frolík.

Akcionáři Linetu odmítli prodej podílu ve firmě investorům. Chtějí se dál podílet na řízení firmy

Číst článek

Tomáš Kolář je v čele Linetu spolu s Frolíkem už pět let. Linet expandoval na americkém trhu a výrazně posílil na dalších trzích, především na Blízkém východě, v Austrálii, Kanadě, ale také v Asii.

„Z pozice šéfa společnosti Linet holding, která spravuje podíly tuzemských akcionářů Linet Group, budu samozřejmě management úkolovat i kontrolovat. Z náročných cílů ani na okamžik neslevujeme. Jsme hlavním a v zásadě jediným vyzyvatelem dvou největších světových výrobců lůžek,“ dodal Frolík.

Růst tržeb

Linet Group je největším evropským dodavatelem zdravotnických lůžek, matrací bránících proleženinám, nábytku i kompletních řešení pro nemocnice a pečovatelská zařízení. Sídlí v nizozemském Dordrechtu. Zaměstnává 1680 lidí v 15 společnostech a lokalitách včetně Želevčic u Slaného a ve Slaném. Vyrábí mimo jiné i porodní lůžka, gynekologická, transportní a dialyzační křesla.

Výrobce kol Favorit už potřetí zkrachoval. Bývalý vlastník firmu na poslední chvíli prodal

Číst článek

Tržby Linetu vzrostly v obchodním roce 2018/2019, který skončil 31. března, meziročně o 14 procent na 7,4 miliardy korun (287 milionů eur). Plán tržeb na aktuální obchodní rok přesahuje osm miliard korun (315 milionů eur).

Letos v létě akcionáři odmítli vstup finančních investorů do firmy. Společnost dostala v posledních dvou letech nabídky na prodej podílu.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme