Mária Horňáková

Mária Horňáková mluví o své živnosti s neskrývaným nadšením. "Firmu jsem zakládala v roce 1992. Cíl byl jediný: vlastnit úspěšnou společnost. Jsem přesvědčena, že se mi můj sen vyplnil," popisuje. První cena pro Živnostníka Zlínského kraje, kterou si nedávno převzala v Baťově vile, jí dává za pravdu. Zabývá se výrobou drátěných výrobků. Koše na kola, stojany na katalogy, držáky pohlednic, vozíky, obchodní regály, háčky, poličky do kuchyní, to vše umí vyrobit.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Mária Horňáková

Mária Horňáková

"Zkrátka: můžeme se pochlubit nejširším sortimentem drátěných výrobků v České republice," konstatuje Horňáková. Od začátku devadesátých let její živnost ušla dlouhou cestu. Dnes už umí kov doplnit o prvky ze dřeva, skla či vakuově tvarovaného plastu. Vyrábí na zakázku podle předložených plánů, sama se spolupracovníky ale nové výrobky i navrhuje - přesně na míru.

Na prestižních soutěžích výrobců stojanů díky tomu vyhrála už několik cen. Do sídla firmy v Kroměříži si například z Paříže přivezla sošku Oskara, z Prahy zase Zlatou korunu. "Firma funguje bez využití cizího kapitálu," zdůrazňuje. Ani to jí nebrání v tom, aby živnost dál rozšiřovala. V současnosti dokončuje nové skladovací prostory, které jí dosud chyběly, zákazníky se snaží hledat i za hranicemi České republiky.

"Chceme cíleně oslovovat firmy a nabízet jim výrobu drátěných výrobků, které nejsou schopny nakupovat od firem z Číny, protože nechtějí objemnou sériovou výrobu," poodhaluje Horňáková své další plány. Na vlastních webových stránkách www.horma.cz funguje i internetový obchod, kde si mohou zájemci okamžitě některý z výrobků objednat. Je členem celosvětové organizace Popai a svoje poznatky publikuje v odborných časopisech.

Zdroj: Hospodářské noviny

Podrobnosti o soutěži Živnostník roku 2006 a přehled všech finalistů najdete v tomto článku na stránkách ČRo 1 - Radiožurnálu.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme