Nájemníci na náhradu za ztracený byt nárok nemají

Lidé, kteří kvůli povodním přišli o nájemní byt, nemají podle dosavadních zákonů nárok na nový byt. Pokud obec nebo majitel neuvedou zničené byty do obyvatelného stavu, budou se postižení muset o náhradní bydlení postarat sami.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Střekov - odstraněné věci po povodni

Střekov - odstraněné věci po povodni | Foto: Jan Zejda

Jak Radiožurnálu dál řekl místopředseda Sdružení nájemníků Milan Taraba, vláda by proto měla dostát svým slibům a lidem ze zničených nájemních bytů pomoci k novému bydlení. "V tomto případě ta smlouva neplatí. V tomto příapdě je to zcela evidentní protože ten dům není a není co pronajímat a ten člověk, ani ten majitel nemá na to, pokud není pojištěný, aby ty byty postavil, takže ti lidé by byli dlouhodobě v patu."

Vláda by proto měla dostát svým slibům a postiženým lidem pomoci získat nové bydlení. Podmínkou jsou podle něj jen drobné změny nynějších zákonů. "Jde pouze o to udělat určité novely velmi pružně, velmi rychle, aby zejména na ty povodně šly věci rychle, aby neměly dlouhý čas trvání."

Markéta Kaclová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme