Reklama T-Mobilu prý zesměšňuje skauty. Jde jim jen o peníze, brání se operátor

Skautům se nelíbí reklamní kampaň T-Mobilu. Operátor podle Českého skautského svazu junáky zesměšňuje. Navíc prý bez jeho vědomí použil zákonem chráněné skautské symboly. Junáci chtějí jednat o odškodnění, operátor ne.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

T-Mobile

T-Mobile | Foto: Marián Vojtek

Spor mezi oběma stranami vznikl už na začátku celé reklamní kampaně. Podle místostarosty Junáka Petra Vaňka operátor skauty k jednání pozval až ve chvíli, kdy se točily spoty a přípravy kampaně byly v plném proudu.

„Junák nebyl v situaci, aby mohl reklamní kampaň odsouhlasit. A Junák žádné takové odsouhlasení nikdy nevydal,“ tvrdí Vaněk.

Přehrát

00:00 / 00:00

Sporu mezi T-Mobilem a skauty se více věnovala redaktorka Květa Moravcová

Výsledná reklamní kampaň T-Mobilu je podle skautů zesměšňující. To operátor odmítá. Stejně to vidí herec Lukáš Pavlásek, který je jedním ze dvou hlavních tváří kampaně:

„Já jsem jako malý do skauta chodil, to prostředí znám. Mám tam kamarády, se kterými jezdíme na tábory. Vždy tam byla legrace.“

Obě strany navíc rozděluje také využití skautských symbolů, které chrání zákon. Zatímco skauti podle serveru iDnes.cz říkají, že symboly operátor použil bez jejich vědomí, T-Mobile tvrdí, že skauti měli všechny potřebné informace, a v rámci vzájemné dohody navíc i sponzoring a marketinkovou podporou od operátora.

Podle mluvčí operátora Martiny Kemrové je proto spor o využití skautských symbolů už jen zástupný problém a skautům jde jen o další peníze: „Těžko za tím hledat nějaký jiný důvod než možnost získat další finanční prostředky.“

Skauti teď s operátorem chtějí vyjednat kompenzace za to, že T-Mobile nesplnil v plném rozsahu původní dohodu a že bez povolení ve své kampani použil chráněné skautské symboly. Operátor jakákoli jednání v tomto směru odmítá.

Květa Moravcová, Matěj Skalický Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme