Návrat po téměř 35 letech. ABBA nahrála dvě nové písně, první bude mít premiéru v prosinci

Legendární švédská popová skupina ABBA nahrála poprvé od 80. let dvě nové písně. Vystoupit spolu znovu živě na koncertním pódiu ale čtveřice nehodlá, informovala s odvoláním na jejich mluvčí agentura AP. Premiéra jedné ze dvou písní, která nese název I Still Have Faith in You, je plánována na prosinec.

Tento článek je více než rok starý.

Stockholm Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Švédská popová skupina ABBA. Zleva: Benny Andersson, Anni-Frid Lyngstadová, Agentha Faltskogová a Bjorn Ulvaeus

Švédská popová skupina ABBA. Zleva: Benny Andersson, Anni-Frid Lyngstadová, Agentha Faltskogová a Bjorn Ulvaeus | Foto: Robert Dear | Zdroj: AP/ČTK

„Všichni čtyři jsme měli pocit, že po zhruba 35 letech by mohlo být zábavné spojit zase síly dohromady a jít do (nahrávacího) studia,“ uvedla na sociální síti Instagram skupina, jejímiž členy byli Agnetha Fältskogová (68), Björn Ulvaeus (73), Benny Andersson (71) a Anni-Frid Lyngstadová (72).

CONFIRMED NEW MUSIC FROM #ABBA #Agnetha #Björn #Benny #Frida

Příspěvek sdílený ABBAtalk (@abbatalk),

„Bylo to, jako by se zastavil čas, jako bychom byli jenom na krátké dovolené," dodala populární čtveřice.

Jeden ze zakládajících členů skupiny ABBA Benny Andersson | Foto: Dylan Martinez | Zdroj: Reuters

Jednu z nahraných písní, která nese název I Still Have Faith in You, by měli mít fanoušci švédské kapely možnost slyšet v chystaném pořadu televizních stanic BBC a NBC, který se bude vysílat v prosinci. Podle mluvčí skupiny ABBA Görel Hansenové budou nové songy „znít povědomě, ale i moderně“.

O návratu na koncertní pódia ale čtveřice švédských umělců podle Hansenové neuvažuje. Chystá se jen turné ABBA Avatar Tour, v rámci kterého by měli vystupovat umělci na dálku jako hologramy. „Ne, nemůžete očekávat, že znovu spojí síly na jevišti,“ zdůraznila Hansenová.

Jeden ze zakládajících členů skupiny ABBA Bjorn Ulvaeus | Foto: Dylan Martinez | Zdroj: Reuters

Skupinu ABBA založili počátkem 70. let Ulvaeus a Andersson se svými tehdejšími partnerkami. Během následujícího desetiletí se z ní stal fenomén, který pravidelně bodoval v hudebních žebříčcích řady zemí. ABBA po celém světě prodala přes 380 milionů alb a singlů, čímž se zařadila mezi nejprodávanější umělce historie.

V roce 1979 se Ulvaeus rozvedl a nedlouho poté se rozpadlo manželství také Anderssonovi. Následně se v roce 1982 rozpadla i samotná skupina. Její mužští členové se nadále věnovali hudbě, především muzikálové produkci. Mezi jejich nejznámější počiny patří muzikály Šachy (Chess) a Mamma Mia!

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme