Prušinovský točí nový sitcom pro internetovou televizi. Suchánek s Markem se představí v Karlových Varech

Internetová televize Mall na festivalu v Karlových Varech představí první seriál vlastní výroby. První epizodu seriálu Hra diváci uvidí v neděli po 13. hodině. Česká verze původně norského sitcomu Match bude mít deset dílů. Režie se ujal Jan Prušinovský, který si před několika lety odnesl šest Českých lvů za drama Kobry a užovky.

Tento článek je více než rok starý.

Karlovy Vary Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Mall TV představuje první sitcom. Diváci ho uvidí poprvé na festivalu v Karlových Varech. Na snímku je Michal Suchánek a Petr Marek.

Mall TV představuje první sitcom. Diváci ho uvidí poprvé na festivalu v Karlových Varech. Na snímku je Michal Suchánek a Petr Marek. | Foto: Mall TV | Zdroj: Mall TV

Pro Prušinovského je zpracování díla podle licencované předlohy novinkou: „Série je konstruovaná notně situačně a ty situace jsou velmi univerzální, od originálu se proto odchyluji minimálně. Samozřejmě hodně si hrajeme s dialogy, ty jsou jiné, tam je asi nejvíc mé práce a práce scenáristů,“ říká.

Podle svých slov se ale režisér necítí limitován, a naopak je rád, že si může nový formát vyzkoušet.

Do hlavních rolí si Prušinovský vybral Michala Suchánka a Petra Marka. „Nechal jsem se inspirovat zahraniční předlohou, v níž hrají dva moderátoři z Norska, kteří jsou ve své zemi oblíbenými komiky. Mým záměrem bylo vytvořit novou komickou dvojici, která bude působit svěže a neokoukaně,“ vysvětluje Prušinovský.

Trailer norského originálu. Text pokračuje pod videem.

Další roli, se kterou se setkáte napříč sitcomem, si zahraje Václav Marhold. Marhold hraje dvacetiletého Štěpána, který má běžné problémy dvacátníků – chce mít přítelkyni, více sexu a méně „idiotských“ situací. Marholdovou partnerkou bude Jenovéfa Boková.

53. Mezinárodní filmový festival v Karlových Varech začíná v pátek 29. června a potrvá až do soboty 7. července.

rez Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme