Na jehličí z vánočního stromu ze Staroměstského náměstí si pochutnají zvířata v Zoo Praha

Ke zpestření jídelníčku i na hraní poslouží zvířatům v pražské zoologické zahradě jehličí z vánočního stromku z pražského Staroměstského náměstí. Dnes je budou moci okusit například jeleni wapiti, sloni, bizoni a zubři.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zvířata ze Zoo Praha si pochutnají na větvích stromu z pražského Staroměstského náměstí

Zvířata ze Zoo Praha si pochutnají na větvích stromu z pražského Staroměstského náměstí | Foto: Zoo Praha

Na sobotní tabuli nebudou podle zoo chybět ani stromky, které před Vánoci nenalezly své majitele. Podle mluvčího pražské ZOO Michala Šťastného dovedou zvířata radost z netradičního dárku dát pořádně najevo.

„Například bizoni skáčou a běhají po celém výběhu, protože vánoční stromky pro ně nejsou jen potravou, ale zároveň jakousi hračkou. Je to zajímavá podívaná a u návštěvníků se těší velké pozornosti,“ popisuje.

Zkrátka ale podle Šťastného dnes nepřijdou ani další zvířata. „Těm nabídneme hračky, které pro ně vytvořili návštěvníci Zoo Praha v průběhu akce ‘Bavíme zvířata‘. Ty hračky dostanou například tygři ussurijští, levharti mandžuští nebo papoušci ar a další živočichové,“ vysvětluje mluvčí.

Potěší je tak například figuríny zvířat, proutěné koule a bužírky z hasičských hadic.

Eva Rajlichová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme