Oheň dětské olympiády zažehne medailová štafeta lyžařek z OH v Sarajevu

Úspěšná štafeta lyžařek – Jeriová, Švubová, Paulů a Svobodová – která na olympijských hrách v roce 1984 vybojovala pro Československo stříbro, zapálí oheň letošní dětské olympiády. Olympijské hry dětí a mládeže začínají na Vysočině již tuto neděli. Potrvají do 24. ledna.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sklářský ateliér v Přibyslavi: medaile pro dětskou zimní olympiádu

Sklářský ateliér v Přibyslavi: medaile pro dětskou zimní olympiádu | Foto: Hana Mikulincová | Zdroj: Český rozhlas

„Ono to má možná takovou nostalgii, protože je to v letošním roce 2014 přesně 30 let, kdy jsme tu stříbrnou medaili získaly,“ uvedla Dagmar Hromádková, která cenný kov vybojovala pod jménem Švubová.

Jak poznamenala, v reprezentaci působila zhruba 10 let. „Když jsem skončila, tak jsem se začala věnovat trénování malých dětí a v současné době spíš dělám bafuňáře, to znamená, že dělám rozhodčí v Novém Městě na Moravě na biatlonových i běžeckých soutěžích,“ řekla.

Přehrát

00:00 / 00:00

Příspěvek natočila redaktorka Hana Mikulincová

V současnosti působí jako učitelka v Křižánkách na Žďársku. Jakmile napadne sníh, o tělocviku vyjíždějí s dětmi do bílých stop.

„Jsem hrozně ráda, když vidím děti, které mají zájem o sport, protože nejenom, že jim to zvyšuje fyzickou zdatnost, ale hlavně to rozvíjí i jejich vlastnosti, naučí se prohrávat, naučí se vytrvalosti, naučí se píli,“ podotkla.

Děti o jejích úspěších ví. „Vyhrála stříbrnou medaili na olympiádě v běžkování,“ popsala třeba žačka Petra. „Paní učitelka nám o tom vyprávěla a ukázala nám i medaili,“ doplnila.

Na olympiádě dětí bude Dagmar Hromádková s ostatními běžkyněmi ze Sarajeva zapalovat olympijský oheň. „Je určitě příjemné, že nás někdo oslovil, že se nezapomíná na to, kterých úspěchů se dosáhlo,“ dodala.

S Dagmar Hromádkovou se lidé mohou během her setkat hlavně v novoměstské Vysočina aréně.

Hana Mikulincová, kov Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme