Na severu Čech řádí podvodníci. Lidem nabízejí předražený vodní filtr

Podvodníci, kteří se vydávají za pracovníky vodáren, řádí na severu Čech. Lidem nabízejí rozbor vody a snaží se vnutit předražený filtr, nebo vymyslí další fígl, jak z důvěřivých lidí vymámit velké peníze. Tak se to stalo například v Tanvaldu na Jablonecku, kde dva muži podvedli seniorku.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nezapomínejte na pitný režim

Nezapomínejte na pitný režim | Foto: Fotobanka PhotoRack

„Namontovali jí přístroj, který má čistit vodu s tím, že zaplatí pouze 542 korun složenkou, která ji přijde poštou, na místě seniorka nic neplatila. Poté dali ženě podepsat dokumenty, o kterých se domnívala, že jsou součástí montáže čističe vody,“ popisuje případ z Tanvaldu jablonecká policejní mluvčí Dagmar Sochorová.

Místo složenky za filtr čekala seniorku úvěrová smlouva. „Následně byl seniorce od úvěrové společnosti doručen dopis, ve kterém ji společnost informovala o tom, že uzavřela úvěrovou smlouvu na částku 32.520 korun,“ dodává mluvčí.

Podvodníci, kteří se vydávají za pracovníky vodáren, řádí také v Ústeckém kraji. Na telefonním centru Severočeských vodovodů a kanalizací řeší dotazy ohledně podvodníků denně.

„Tento dotaz vzniká z toho, že je navštívili dva mladí muži, kteří se představili jako zaměstnanci naší společnosti. V domácnosti udělali takzvaný rozbor vody a řekli, že voda je špatná a zákazník by měl mít filtr,“ říká mluvčí Iveta Kardianová.

Pracovníci vodáren vodu měří, ale rozhodně nenabízejí filtry. Vedení vodárny tak apeluje na lidi, aby byli opatrní a nic bez rozmyslu a ověření nepodepisovali.

„Pokud vás navštíví osoba, která se bude vydávat za našeho zaměstnance, nechť předloží průkaz zaměstnance. Každý zákazník má možnost ověřit si totožnost dané osoby na našem call centru,“ upřesňuje Kardianová.

Šárka Škapiková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme