Soud rozhodne o osobním bankrotu Boleslava Polívky. Kvůli jeho bývalé farmě

Krajský soud v Praze dnes projedná návrh na osobní bankrot Boleslava Polívky. Podala ho bývalá insolvenční správkyně Polívkovy farmy Petra Hýsková. Podle ní herec svými kroky poškozoval věřitele farmy. Hrozící bankrot herce je vyvrcholením problémů s ambiciózní přestavbou farmy, kterou nezvládl ufinancovat.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bolek Polívka

Bolek Polívka | Foto: Šárka Ševčíková | Zdroj: Český rozhlas

Do dražby poslal soud bývalou Farmu Bolka Polívky už v dubnu 2012. Dražbu podle tehdejší insolvenční správkyně Petry Hýskové obstrukcemi oddaloval zajištěný věřitel a přítel Polívky Alexandr Seidl. Ohrožoval tím uspokojení pohledávek.

„Pokud se neprodá, tak ta nemovitost nebude v takovém provozu, jako je teď. A všichni víme, že pokud nemovitosti nejsou v zimě obydlené, tak trpí, a to má vliv na hodnotu té majetkové podstaty,“ řekla Hýsková.

Přehrát

00:00 / 00:00

Kauzu shrnula Martina Pelcová

Na konci října minulého roku ale k dražbě nakonec skutečně došlo.

„Patnáct milionů korun českých – potřetí,“ zní hlas na dražbě a následuje příklep dražebním kladívkem.

Za vyvolávací částku penzion získala společnost Alkony-CZ. Ta se ale zástupkyni dražební společnosti Morava Marcele Koutné po dražbě neozývala:

„Já teda od vydražitele žádnou zprávu nemám,“ uvedla.

Příjezdovou cestu k farmě totiž vlastní syn Alexandra Seidla, a nechtěl je novému vlastníku prodat. Objekt tak pro kupce ztratil cenu.

Místo nové dražby pak šel do veřejného prodeje za necelých 12 milonů korun, ve kterém připadl právě Seidlovi.

Z prodeje se uspokojí jen část pohledávek, které sahají ke 40 milionům.

Martina Pelcová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme