Krajský úřad znovu zastavil stavbu plavebního kanálu u Přelouče

Stavba plavebního kanálu u Přelouče letos nezačne. Krajský úřad zrušil pravomocné územní rozhodnutí kvůli chybám úředníků. Vyhověl tak připomínkám ekologů, kteří se stavbu za více než 3 miliardy korun snaží zastavit.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Model plavebního kanálu v Přelouči

Model plavebního kanálu v Přelouči | Foto: Ředitelství vodních cest ČR

Stavební úřad v Přelouči tak znovu zahájil územní řízení, úředníci přitom už vydali na některé části stavby dokonce stavební povolení.

„Územní rozhodnutí už bylo pravomocné, ještě o tom nerozhodl soud, že ho zruší. Mezitím jsme projednali některá stavební řízení. Toto území je považované i z některých dotčených orgánů za natolik zajímavé, že se proces tímto způsobem zesložiťuje,“ říká vedoucí odboru Lubomír Novotný.

Ekologům se nelíbí, že by stavba měla zasáhnout krajinu v okolí Labe, takzvané Slavíkovy ostrovy, a tím by mohla být ohrožena existence chráněných motýlů, kteří v lokalitě žijí.

Stavba se podle Novotného řeší prakticky od roku 2000, hlavně administrativně. „Dostala se už do různých fází přípravy. Teď jsme se v současné době dostali prakticky na začátek, kde se znovu projednává územní řízení,“ dodává Novotný.

Model plavebního kanálu v Přelouči | Foto: Ředitelství vodních cest ČR

Iveta Záleská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme