Pavel Maslák by rád navázal na Šebrleho a přivezl po 10 letech z HMS zlatou medaili

Čtvrtkař Pavel Maslák poběží na halovém mistrovství světa v atletice o medaile. Český závodník postoupil do finále dokonce nejrychlejším časem a už na startu bylo znát, že se český sprint dostal v posledních letech opět do povědomí atletické veřejnosti.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pavel Maslák

Pavel Maslák | Zdroj: Reuters

Maslákovi aplaudovala solidně zaplněná hala, ještě předtím, než vůbec mistr Evropy na 400 metrů zaklekl do bloků. Svým časem 45,79 sekundy pak dal zapomenout na mírné zklamání z rozběhu, který mu podle představ nevyšel. Po semifinále se naopak divil, že byl od startu suverénně první.

Přehrát

00:00 / 00:00

Pavel Maslák bude ve finále čtvrtky útočit na medaili

„Myslím, že jsem měl i trochu štěstí. Nevím, co se za mnou dělo, ale všichni běželi nějak pomalu ze začátku. Tím pádem to pro mě z téhle pozice bylo lehčí. V zatáčce jsem se snažil ohlížet, protože jsem je za sebou vůbec necítil. Po výběhu z ní jsem se podíval, protože se mi zdálo strašně divné, že tam furt nejsou. Pak jsem trochu zvolnil,“ popisoval nečekaně snadný postup z prvního místa Pavel Maslák.

Díky tomu bude mít jako jediný Evropan ve finále výhodnou pátou dráhu, a téměř všechny soupeře tzv. pod sebou. Souboj o medaile odstartuje v půl deváté večer, ale to českému sprinterovi starosti nedělá.

Běžec Maslák postoupil do finále, Denisa Rosolová po pádu končí

Číst článek

„Já jsem na to naštěstí zvyklí z mítinků. Většinou právě dlouho spím a jdu na poslední chvíli na snídani. Pak si na chvíli zase lehnu k počítači. Pak se jdu projít, občas si i zaklušu, ale to asi tentokrát hrotit nebudu. Půjdu se projít k moři na pláž konečně.“

Průzračně čisté Baltské moře je totiž jen zhruba pět minut chůze od atletické haly Ergo Arény. Kromě něj se dnes v Sopotech představí také ve finále tyčky Jan Kudlička a na trati 60m s překážkami Martin Mazáč.

Jakub Kanta, Jakub Marek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme