Olomouc zachová vlakové spoje na Jesenicku, o peníze požádá ministerstvo dopravy

Olomoučtí radní znovu podpoří provoz vlaků z Jeseníku do Krnova a Ostravy. Lidem z regionu, který trápí vysoká nezaměstnanost, chce kraj usnadnit dojíždění za prací. Od loňska totiž ministerstvo dopravy spoje přestalo podporovat. Zachránit provoz na trati se podařilo jen díky finanční podpoře Olomouckého a Moravskoslezského kraje.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vlaky, železnice, železniční doprava (ilustrační foto)

Vlaky, železnice, železniční doprava (ilustrační foto) | Foto: Filip Jandourek

Dopravní obslužnost na Jesenicku letos podpoří hejtmanství částkou jedenácti milionů korun. Znovu se pokusí získat peníze také od ministerstva dopravy.

„Tato trať nás velmi finančně vysiluje. Moravskoslezský kraj tuto objednávku bude držet ve svém závazku pouze do poloviny roku. Já věřím tomu, že ministerstvo dopravy uzná, že to, co tenkrát velmi necitlivě zrušilo, si vezme opět do svého závazku,“ doufá náměstek hejtmana Alois Mačák z ČSSD.

Jana Zemková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme