Baníku hrozí po řádění chuligánů uzavření stadionu, potrestána může být i Sparta

Řáděním chuligánů při sobotním utkání 21. kola fotbalové ligy mezi Ostravou a Spartou se bude zabývat disciplinární komise Fotbalové asociace ČR. Baníku hrozí uzavření hřiště až na tři zápasy, oběma klubům pak vysoké pokuty.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Výtržnosti během utkání mezi Baníkem Ostrava a Spartou Praha

Výtržnosti během utkání mezi Baníkem Ostrava a Spartou Praha | Zdroj: ČTK

Chuligáni narušili zápas během poločasové přestávky a kvůli řádění na tribunách začal druhý poločas s dvacetiminutovým zpožděním. Zhruba stovka výtržníků, mezi nimiž zřejmě byli i Poláci, se pokusila dostat do sektoru hostů.

„Tohle k fotbalu nepatří, dít by se to nemělo. Potom se nemůžeme divit, že na stadiony nechodí více diváků,“ odsoudil výtržnosti na stadionech sparťanský brankář Tomáš Vaclík.

Přehrát

00:00 / 00:00

Výtržnosti během zápasu Ostravy se Spartou bude řešit disciplinární komise

Ministr vnitra za ČSSD Milan Chovanec se zase domnívá, že se dosud udělovalo příliš málo trestů zákazu vstupu na stadiony. „Je potřeba lépe a důsledně využít stávají legislativu. Zákazů na deset let bylo rozdáno velmi málo, je potřeba k tomu přistoupit,“ dodal Chovanec.

Disciplinární komise poprvé zasedne až dnes, předseda Fotbalové asociace Miroslav Pelta má ale už teď jasno.

„K selhání pořadatelské služby určitě došlo. Je potřeba, aby Baník nesl následky. Disciplinární komise zohlední všechna fakta a vzejde závěr, který Baníku příjemný nebude,“ řekl Pelta.

Fotbalové násilí má zastavit registrace fanoušků

Číst článek

Komise může Baník uzavřít hřiště až na tři zápasy a udělit pokutu až do výše deseti milionů. Finanční postih může potkat také Spartu.

Zástupce obou klubů doplní na jednání disciplinární komise ještě svazový bezpečnostní manažer Martin Synecký a šéf policejního zásahu z Bazalů.

Jan Suchan, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme