Malajsijská média spekulují o špatném psychickém stavu pilota ztraceného letounu

Nehodu malajsijského letounu mohl zapříčinit špatný psychický stav pilota. Spekulují o tom dnes malajsijská media. Podle deníku Malaysia Chronicle měl pilot ztraceného letadla MH370 komplikovaný život. Média píší, že neměl v takovém stavu létat. Thajský satelit mezitím zachytil v Indickém oceánu až 300 předmětů, které mohou pocházet z hledaného letadla. Pátrací práce mezinárodního týmu však opět přerušilo špatné počasí.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ani 10 dní po zmizení malajsijského letadla po něm nejsou žádné stopy

Ani 10 dní po zmizení malajsijského letadla po něm nejsou žádné stopy | Zdroj: Reuters

Podle blízkého přítele pilota ztraceného letadla MH370 měl kapitán Zaharie Ahmad Shah problémy v soukromém životě. Údajně se od něj chtěla odstěhovat žena i s dětmi.

Informují o tom bulvár i seriózní média. Ta píší o tom, že jediný kapitán mohl letadlo otočit o 180 stupňů, klesnout a znovu s ním vystoupat a zamířit na opačnou stranu, než byl cíl cesty.

Přehrát

00:00 / 00:00

Nejnovější informace o ztraceném malajsijském letadle sdělila zahraniční zpravodajka ČRo Kateřina Procházková

Co opravdu způsobilo změnu směru letadla a nehodu, se stále neví. Objasnit by situaci mohla černá skříňka ze ztraceného stroje.

Po ní, stejně jako po troskách letounu, teď pátrá v Indickém oceánu mezinárodní tým.

Američané dnes do Austrálie doručili i speciální podmořské zařízení, které by mělo v pátrání pomoci. Kvůli špatnému počasí však bylo pátrání opět přerušeno. V oblasti zůstává šest lodí.

Čínské pojišťovny už také začaly vyplácet odškodnění rodinám cestujících, kteří byli na palubě letadla.

Tisková konference malajsijského ministra obrany a dopravy Hišamudína Husejna k obnovení pátrání po letu MH370 | Foto: Kateřina Procházková

Číňané kritizují Malajsii kvůli ztracenému letadlu. Chtějí bojkotovat malajsijské výrobky

Číst článek

Kateřina Procházková, kap Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme