Tenistky Šafářová a Cetkovská postoupily v Charlestonu do druhého kola

České tenistky Lucie Šafářová a Petra Cetkovská postoupily na turnaji v Charlestonu do druhého kola. Šafářová vyřadila Švédku Larssonovou, Cetková přešla přes Američanku Lepchenkovou.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lucie Šafářová v utkání s Li-Na na Australian Open

Lucie Šafářová v utkání s Li-Na na Australian Open | Zdroj: ČTK

Šafářová nevstoupila do utkání dobře, když hned v prvním gamu ztratila své podání. Její soupeřce se na zelené antuce ale dařilo stejně. Během prvního setu nevyhrála Larssonová ani jednou své podání. Šafářová ztratila servis dvakrát a dovedla set do vítězství 6:2.

Ve druhé sadě se obě hráčky na podání výrazně zlepšily. Česká tenistka dokonce ani jednou nezaváhala. Její soupeřka neudržela servis ve čtvrté hře a to stačilo Šafářové k výhře 6:3 a postupu do druhého kola. V něm se střetne s Francouzkou Razzanovou.

Cetkovská postoupila až po třísetovém utkání. První set vyhrála jasně 6:1. Lepchenková se trápila na servisu, naopak Cetkovská své podání ztratila pouze jednou.

Tomáš Berdych si polepšil na 5. a Petra Kvitová na 6. místo žebříčku

Číst článek

Ve druhém setu si hráčky role vyměnily. Lepchenková byla při podání bezchybná, naopak Cetkovská dvakrát zaváhala a sadu prohrála 2:6. Ve třetím setu zase vypadla ze hry Američanka, které nakonec česká hráčka nadělila ‚kanára‘.

Ve druhém kole se Cetkovská střetne s vítězkou zápasu mezi Slovenkou Schmiedlovou a Ruskou Vesninovou.

Dvouhra - 1. kolo:

Šafářová (9-ČR) - Larssonová (Švéd.) 6:2, 6:3, Cetkovská (ČR) - Lepchenková 6:1, 2:6, 6:0, Scheepersová (JAR) - Riskeová (USA) 4:6, 6:2, 6:3, Davisová (USA) - Pfizenmaierová (Něm.) 6:1, 6:4, Pereirová (Braz.) - Mayrová-Achleitnerová (Rak.) 6:1, 7:6 (7:5), Keysová (15-USA) - Lučičová-Baroniová (Chorv.) 7:6 (7:0), 7:6 (7:3), Razzanová (Fr.) - Görgesová (Něm.) 6:0, 5:7, 6:2, Švedovová (Kaz.) - Čeng Saj-saj (Čína) 6:2, 3:6, 7:5.

Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme