Němci si před volbami do EP přejí větší spolupráci evropských zemí

CDU kancléřky Angely Merkelové je v Německu podle posledního průzkumu jasným favoritem evropského klání. Hlas by jí dalo přes 40 procent voličů. Němci také mezi Evropany patří k největším zastáncům úzké evropské spolupráce. Dvě třetiny obyvatel Spolkové republiky by si dokonce přály ještě těsnější spolupráci včetně jednotné zahraniční politiky.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Angela Merkelová na sjezdu CDU

Angela Merkelová na sjezdu CDU | Foto: Markus Schreiber | Zdroj: ČTK

Hlavní tváří kampaně CDU bude opět kancléřka Merkelová.

„Samozřejmě sázíme na úspěšnou politiku Angely Merkelové v Německu a Evropě,“ prohlásil lídr kandidátky německých konzervativců David McAllister.

Do Berlína přijel i kandidát evropských lidovců na post šéfa Evropské komise Jean Claude Juncker. Ten dnes varoval před nástupem extrémní pravice v Evropě.

V samotném Německu průzkumy takovým silám šanci nedávají. Šestiprocentní podpoře se ale těší nedávno založená euroskeptická Alternativa pro Německo.

S kritikou bruselské byrokracie a přistěhovalecké politiky jde do evropských voleb také bavorská CSU, která kandiduje samostatně.

Klára Stejskalová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme