Ve Žďáře začal soud s řidičem autobusu, který při couvání zabil chodkyni

U Okresního soudu ve Žďáře nad Sázavu začalo hlavní líčení s řidičem autobusu, který při couvání zabil chodkyni. Neštěstí se stalo loni koncem března v Bystřici nad Pernštejnem. Řidič ženu přejel dvakrát, nejdříve při couvání, potom při jízdě zpět.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Autobusy MHD v Karlových Varech

Autobusy MHD v Karlových Varech | Foto: Zdeněk Trnka | Zdroj: Český rozhlas

Řidič je obžalovaný z přečinu usmrcení z nedbalosti. Rozsudek padne zřejmě ve středu. Podle obžaloby řidiče autobusu nikdo nenavigoval. Přitom za autobus není vidět.

Přehrát

00:00 / 00:00

O couvání natáčela s dlouholetým řidičem autobusu redaktorka Hana Mikulincová

„On nevidí nic, on má jen boční zrcátka a vidí jen to, co je z pravého a levého boku. Jen luxusní autobusy mají kamerový systém. Autobusák by měl někomu říct, aby mu pomohl, ukazoval, podíval se, jestli tam někdo není, a tak nějak ho navigoval,“ upozorňuje instruktor autoškoly Petr Prchal.

Letitý řidič autobusu Josef raději necouve vůbec: „Já osobně toho řidiče lituji, protože to se může stát každému. Já pokud nemusím, tak nikde necouvám. Prostě to je, jak bych to řekl, koukáte, koukáte a modlíte se.“

Lidé na nádraží by proto měli v okolí couvajícího autobusu zpozornět. Řidiči většinou vidí jen bočními zrcátky.

Hana Mikulincová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme